sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alexandru Mitriță, eurogolul calificării în minutul 90+7!

Fostul căpitan din Bănie a fost decisiv pentru Răzvan Lucescu, ducând-o pe PAOK în semifinalele Cupei Greciei.

Alexandru Mitriță a fost asul din mâneca lui Răzvan Lucescu. Intrat în minutul 65 al meciului, craioveanul a marcat pentru calificarea în penultimul act al întrecerii knock-out din Grecia. După 0-0 în tur, scorul a rămas alb până în minutul 83, când portughezul Simoes a marcat pentru AEK, iar calificarea părea tranșată în favoarea grupării din Atena. A venit însă minutul 90+5, când Kurtic a restabilit egalitatea, iar câteva zeci de secunde mai târziu, Alexandru Mitriță a marcat pentru calificare. Piticul Atomic a reușit un gol superb, prinzând un șut imparabil din marginea careului. Mitriţă, care a împlinit marţi 27 de ani, are trei goluri marcate în acest sezon pentru PAOK, unul în campionat, unul în Europa Conference League şi acum unul în Cupă.
În vara anului trecut s-a speculat că Alex Mitriță ar putea reveni în Bănie, împrumutat de New York City FC, echipa căruia i l-a vândut nașul Rotaru. „E aproape imposibilă această mutare, pentru că acolo sunt mai multe probleme. E vorba despre clubul din Arabia Saudită, cu care Alex are contract. Chiar dacă își reziliază, el trebuie să meargă la New York. Alex își dorește, noi ne dorim, dar e greu, însă nu se știe niciodată ce se întâmplă în viitor”, explica la vremea respectivă Mihai Rotaru, la Pro X. În cele din urmă, internaționalul român a ales PAOK Salonic, cu care este foartea aproape să ridice un trofeu.
Pe lângă PAOK, în careul de ași din Cupa Greciei s-au mai calificat Lamia, Olympiakos și Panathinaikos. În penultimul act, ce se va desfășura exact ca sferturile, adică în dublă manșă, PAOK o va întâlni pe campioana en titre, Olympiakos Pireu, în reeditarea finalei de anul trecut, câştigată cu 2-1 de PAOK.

Politica