miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Premieră pe țară! Primarul Marius Screciu a achiziționat tablete pentru toți elevii din Severin, prin accesarea unui  proiect cu fonduri europene!  

Edilul șef al Severinului, pesedistul Marius Screciu, este primul primar de municipiu din țară care a pus în practică un proiect demn de toată lauda și benefic pentru educația copiilor: a achiziționat circa 11.000 de tablete pentru toți elevii de pe raza Severinului. Toate cele 21 de unități de învățământ gimnazial și liceal, de pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, primesc în aceste zile 10.858 tablete achiziționate de primărie, pentru derularea cursurilor on-line. Este vorba despre un proiect cu finanțare europeană, cu o valoare de 13.678.000 lei (aproximativ 2.700.000 euro). Dispozitivele permit derularea, în bune condiții, a cursurilor online, în școli, însă sunt utile și pentru cursurile cu prezență fizică.
„Tabletele sunt în conformitate cu cerințele proiectului, fiind echipate cu tot ce este necesar. Totodată, sunt echipate cu internet nelimitat pentru o perioadă de 24 de luni, fără alte cheltuieli suplimentare pentru acest timp. Sper ca, în acest fel, să mergem către ceea ce înseamnă digitalizarea sistemului de învățământ”, a declarat Daniel Ciucur, reprezentantul firmei care a livrat tabletele.
În total, este vorba despre 10.858 de tablete pentru toți elevii din Drobeta Turnu Severin, 265 de laptopuri și 339 de camere web pentru cadrele didactice. Contractul de finanțare s-a semnat în data de 6 ianuarie.
„Este un proiect pe fonduri europene, un proiect extraordinar, datorită numărului mare de tablete, laptopuri și camere web, pe care le-am achiziționat. Acest proiect îi ajută pe toți copiii, chiar dacă cursurile se derulează cu prezență fizică. Tabletele sunt un instrument necesar, modern în derularea cursurilor. Suntem primul municipiu care achiziționează aparatură pentru cursurile on-line ale elevilor”, a anunțat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.
În total, în Drobeta Turnu Severin, învață 16.536 elevi pe toate ciclurile de învățământ. În prezent 20 de clase din Drobeta Turnu Severin învață în sistem on-line, fiind confirmați cu Covid 153 de elevi și 71 de profesori. 

Politica