luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Israelul relaxează regulile de intrare în țară

Israelul va primi începând cu 9 ianuarie străini vaccinați împotriva COVID sau trecuți prin boală din ţări cu risc mediu, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii israelian.

Potrivit noilor măsuri, călătorii din 199 de ţări desemnate de Israel în categoria „portocalie” vor trebui să facă dovada vaccinării sau trecerii prin boală. În plus, ei vor trebui să prezinte rezultatul unui test PCR înainte şi după sosirea în Israel. Ele includ Australia, Italia şi Irlanda.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii israelian a recomandat ca Africa de Sud, Nigeria, Spania, Portugalia, Franţa şi Canada, care până acum se aflau pe lista „roşie”, să fie mutate pe lista „portocalie”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În schimb, SUA, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Etiopia, Tanzania, Mexic, Elveţia şi Turcia vor rămâne pe lista „roşie”. Pentru a putea intra în Israel, călătorii de aici vor avea nevoie de un permis special emis de o comisie israeliană.

Israelul a înregistrat în ultimele zile o creștere puternică a numărului de cazuri COVID. Deocamdată, nu s-a raportat și o creștere marcantă a spitalizărilor, potrivit Agerpres.

Duminică, autorităţile israeliene au anunțat 4.206 cazuri noi de infectare şi o creştere de 195% pe o săptămână, ce ar putea conduce rapid la o presiune suplimentară pe sistemul medical.


spot_img
spot_img

Politica