duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

2 milioane de lei pentru construirea unei hale metalice în Piața Baba Novac

Piața din Brazda lui Novac ar putea fi modernizată, prin construirea unei hale metalice, în suprafață de 335,20 mp. Proiectul se ridică la o valoare de 2.090.721 lei, iar consilierii locali din Craiova vor putea vota în ședința de joi, dacă sunt de acord cu aprobarea Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii.

Durata de realizare a halei va fi de 16 luni, din care faze de proiectare 6 luni, fazele de verificări ale Autorităţii Contractante, organizarea procedurilor de achiziţie a proiectării şi a execuţiei – 3 luni, iar execuţia şi fazele adiacente (recepţia) 7 luni.  

„SC Piețe și Târguri Craiova SRL și-a propus modernizarea și eficientizarea piețelor transmise în folosință în vederea creșterii potențialului zonei din punct de vedere economic și a creșterii calității serviciilor destinate consumatorilor, solicitând aprobarea studiului de fezabilitate <Construire hală metalică – Piața Brazda lui Novac>”, se arată în proiect.
Vechimea pieţei existente, precum şi acţiunea intemperiilor, au condus la inevitabila (dar explicabilă) uzură în timp a materialelor componente, a elementelor structurale sau nestructurale şi a altor părţi constructive. Astfel, toate elementele pieţei sunt propuse spre demolare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, se propune construirea unei hale metalice, în suprafață de 335,20 mp, pentru înlocuirea tarabelor și construcțiilor ușoare improprii și amenajări anexe ale acestora, în vederea desfășurării în condiții optime a activității de comercializare agroalimentare. Spaţiile propuse au în alcătuire următoarele echipamente şi dotări: instalaţii sanitare de alimentare cu apă şi canalizare, dar și instalaţii electrice.
Pentru realizarea proiectului au fost propuse două scenarii tehnico – economice:
Scenariul 1 – Hala va fi realizată cu structură metalică, pe fundaţii izolate din b.a. Din punct de vedere structural piaţa propusă spre modernizare poate fi caracterizată astfel: Structură de tip cadre metalice cu noduri rigide la îmbinarea grindă stâlp şi încastrate la bază în blocul de fundaţie. Traveea este cuprinsă între 3,80 şi 4,00 m iar cele două deschideri au dimensiunea egală, respectiv 5,8m. Atât stâlpii cât şi grinzile se pot realiza din europrofile obişnuite tip HEA şi/sau IPE sau ţeavă rectangulară.

Scenariul 2 – Hala va fi realizată cu structură din elemente prefabricate de beton armat, pe fundaţii izolate/radier din b.a. Din punct de vedere structural piaţa propusă spre modernizare poate fi caracterizată astfel: Structură de tip cadre din elemente prefabricate din beton armat încastrate la bază în blocul de fundaţie. Traveea este cuprinsă între 3,80 şi 4,00 m iar cele două deschideri au dimensiunea egală, respectiv 5,8m.

„Scenariul recomandat de către elaborator este Scenariul 1. Piaţa nou propusă va asigura condiţii optime pentru activitatea comercială în orice anotimp, şi va fi realizată din structură metalică tip HAE şi IPE, variantă ce implică nişte costuri mai reduse, în comparație cu sistemul structural din elemente prefabricate din beton armat”, se menționează în proiect.

spot_img
spot_img

Politica