vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ana-Maria Popescu a primit titlul de sportivul anului 2021 în cadrul Galei Federaţiei Române de Scrimă

Vicecampioana olimpică la spadă de la Tokyo, Ana-Maria Popescu, a primit, joi, titlul de sportivul anului 2021 în în cadrul unei galei Federaţiei Române de Scrimă desfăşurate la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Desemnată cea mai bună spadasină a lumii, sâmbătă, de Federaţia Internaţională de Scrimă, Ana-Maria Popescu a fost premiată de ministrul Sportului, Eduard Novak, şi de presedintele COSR, Mihai Covaliu, pentru medalia de argint de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar şi pentru întreaga carieră, având în vedere că şi-a anunţat retragerea din activitate după 20 de ani.

Cu ochii în lacrimi, Ana-Maria Popescu a afirmat că pentru ea se încheie cea mai frumoasă poveste la care putea spera.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„E greu să accept că este pentru ultima oară când sunt pe partea asta a scenei… de anul viitor vreau să fiu în public la această gală şi să aplaud victoriile scrimerilor români, ale tuturor sportivilor români. Cea mai mare parte din viaţa mea mi-am petrecut-o în sala de scrimă şi pot spune că a fost cea mai frumoasă poveste la care puteam să sper. Am albit mulţi oameni la viaţa mea, tocmai de aceea nu mi-aş dori să devin antrenor prea curând. Habar nu am, nu ştiu cum va arăta drumul meu de acum înainte. Dar ce vreau să rămână în urma mea după 20 de ani este ideea că se poate! Eu sunt dovada vie, am reuşit”, a spus vicecampioana olimpică de la Tokyo şi Beijing.

„E clar că se încheie un capitol, dar mi-aş dori ca tot ce m-a învăţat sportul să pot da mai departe. Şi chiar dacă nu voi mai îmbrăca acel costum de scrimă într-o competiţie oficială, ori de câte ori vor avea nevoie colegii mei de la lot şi cât mă vor mai ţine balamalele voi fi acolo, lângă ei, în sală, pentru că ştiu ce înseamnă să plângi după un sparring partener. Deci mă veţi mai vedea în costum. Vreau să fiu unul dintre oamenii care îi pot ajuta pe sportivii care doar visează să devină campioni chiar să devină campioni”, a adăugat ea.

În cadrul galei au fost premiaţi toţi sportivii şi antrenorii acestora pentru performanţele obţinute în competiţiile internaţionale desfăşurate pe parcursul anului 2021. Lista completă a laureaţilor este următoarea:

Spadă seniori
Ana-Maria Popescu – argint la JO de la Tokyo, titlul de cea mai bună spadasină a lumii în 2021

Sabie seniori
Iulian Teodosiu – câştigător turneu preolimpic de la Madrid, locul 15 la JO de la Tokyo

Sabie cadeţi
Ilinca Pantiş, Felicia Iacob, Maria Matei şi Mihaela Chiţu – echipe, bronz la CM de la Cairo
Marco Şovar – aur la CM de la Cairo
Radu Tiţu – locul 5 la CM de la Cairo
Teodora Neagu – locul 7 la CM de la Cairo
Denisa Şerban – locul 8 la CM de la Cairo

Floretă juniori
Teodora Şofran, Andreea Dincă, Emilia Corbu, Karina Vasile – echipe, locul 4 la CM de la Cairo.

Politica