sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Mașinăria de sinucidere, autorizată în Elveția!

Tot mai multe persoane apelează la sinucidere pentru a-și încheia conturile cu viața, astfel că în Elveția a fost aprobată mașinăria de sinucidere. O capsulă sub formă de sicriu poate fi folosită pentru sinucidere asistată. Sarco este numele capsulei care a primit aviz favorabil în Elveția, țară în care nu mai puțin de 1.300 de persoane au murit prin sinucidere asistată în 2020.

Compania care a dezvoltat mașinăria de sinucidere, Exit International, a explicat că dispozitivul este activat din interior de persoana care vrea să-și pună capăt zilelor. Echipamentul revoluționar permite inundarea capsulei cu azot, care reduce nivelul concentrației de oxigen la 1%, în circa 30 de secunde.

În acest timp, persoana care o activează se va simți puțin dezorientată și ușor euforică înainte de a-și pierde cunoștința. Moartea survine prin hipoxie și hipocapnie, din cauza lipsei de oxigen. Tot procesul durează circa 50 de secunde, iar persoana în cauză nu suferă. Pentru a beneficia de o „trecere” cât mai ușoară, persoana care decide să moară va primi o serie de întrebări liniștitoare, la capătul cărora poate apăsa pe butonul morții.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Invenția a primit nenumărate critici din partea reprezentanților cultelor religioase și a populației conservatoare, însă un fapt este cert: tot mai mulți oameni își doresc să moară folosind tehnici moderne de sinucidere asistată. Până acum, persoanele care și-au pus capăt zilelor în Elveția au folosit altă tehnică de sinucidere asistată: ingestia de pentobarbital de sodiu, soluție lichidă. Moartea survenea în circa 5 minute, nu înainte ca persoana în cauză să intre într-o stare de comă.  

spot_img
spot_img

Politica