vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Testele antigen non-invazive pe bază de salivă au ajuns la Inspectoratul Școlar Județean Dolj

Circa 189.000 de teste antigen non-invazive pe bază de salivă pentru elevi au ajuns la ISJ Dolj. Inspectoratul școlar va asigura distribuția acestor teste către fiecare unitate de învățământ astăzi, 27 noiembrie, și mâine, 28 noiembrie, conform planificării trimise unităților școlare. Potrivit lui Daniel Alexandru Ion, noul Inspector Școlar General din județ, se estimează distribuirea cu repeziciune a testelor. În ceea ce privește procedura de testare, Ion Daniel a declarat pentru „Jurnalul Olteniei” că această decizie va fi luată de către consiliul de administrație al fiecărei școli împreună cu comunitatea locală. Până la ora actuală, mai multe școli au luat hotărârea ca testele să fie redirecționate către părinți pentru ca testarea să se facă acasă.

„189.000 de teste teste antigen non-invazive pe bază de salivă au ajuns astăzi la ISJ Dolj. Inspectoratul școlar va asigura distribuția acestor teste către fiecare unitate de învățământ astăzi, 27 noiembrie, și mâine, 28 noiembrie, conform planificării trimise unităților școlare”, potrivit Nicoletei Lițoiu, purtator de cuvânt ISJ Dolj.

Potrivit regulilor stabilite de autorități, testarea periodică cu teste rapide antigen efectuate din proba de salivă se va realiza în prima și în a patra zi lucrătoare a săptămânii, înaintea începerii orelor de curs.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Autoritățile susțin că astfel de testări pot fi făcute chiar de către copii, cu o minimă instruire și supraveghere, pentru că în realitate, testul de salivă nu este  deloc complicat. Chiar și un elev de clasă primară și-l poate face singur. Important este ca înainte un adult să îi arate pașii.

„Școala decide dacă are condiții și disponibilitate pentru testare în școală, dacă nu, testele vor fi administrate la domiciliu sub supravegherea părinților sau a reprezentanților  legali. Rezultatul va putea fi trimis în scris sau pe e-mail dirigintelui sau învățătorului”, a anunțat Sorin Cîmpeanu, ministrul educației.

Politica