luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Petrică Mîțu Stoian, cetățean de onoare post-mortem al județului Mehedinți

Consiliul Județean Mehedinți a acordat, vineri, titul de “Cetățean de onoare post-mortem, al județului Mehedinți” artistului Petrică Mîțu Stoian, decedat pe 6 noiembrie, la Reșița.
Distincția a fost acordată în cadrul ședinței Consiliului Județean, la care au participat surorile regretatului interpret, născut la Isverna.

“Momentul a fost unul emoționant, întrucât cu toții am simțit un gol imens fiind nevoiți să vorbim despre marele artist la trecut!

Le mulțumesc celor două surori ale artistului, doamnelor Maria Tarchila și Domnica Vârvesc pentru că au fost alături de noi la momentul omagial și au primit placheta de onoare, ca semn al aprecierii pentru activitatea artistică a interpretului Petrică Mîțu Stoian, pentru promovarea județului Mehedinți și a tradițiilor din zona de nord prin intermediul pieselor sale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din păcate, maestrul Petrică Mîțu Stoian a plecat mult prea devreme dintre noi, în urmă cu trei săptămâni. Mai avea multe de spus în muzica populară, mai avea multe de dăruit Mehedințiului și întregii țări!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, în cadrul ședinței.

„Ne pare foarte rău că a plecat așa repede. A fost ca un trăsnet. La îndrăgit toată lumea. Era vesel și curajos și pe unde mergea făcea numai voie bună”, a spus una dintre surorile regretatului artist.

Reprezentanții administrației mehedințene au pregătit și un clip care a cuprins declarații și melodii de suflet ale cântărețului de muzică populară, cântece în care artistul a elogiat județul Mehedinți și obiceiurile zonei în care s-a născut, clip proiectat în cadrul ședinței.

Petrică Mîțu Stoian a decedat, la vârsta de 61 ani, la Spitalul din Reșița, în urma unor complicații medicale. În cazul morții sale a fost deschis un dosar penal.

Politica