vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șoavă rupe tăcerea: „Mititelu se înconjurase de niște oameni care îi suflau verzi și uscate!”

Fostul mijlocaș al Universității Craiova a dat o explicație pentru căderea echipei lui Mititelu în 2010

Florin Șoavă a rememorat clipele pe care le-a petrecut la Craiova, înainte ca formația finanțată de Adrian Mititelu să dispară. Fostul fotbalist dezvăluie că avea un salariu foarte mare, dar a fost nevoie de intervenția comisiilor pentru ca acesta să primească tot ce i-a promis patronul. În războiul fratricid dintre cele două Craiove, Șoavă nu are vreo favorită, ci se poziționează undeva la mijloc, spunând diplomat că iubește „Craiova fotbalistică”:
„Când am plecat, domnul Mititelu mi-a dat o hârtie cu ce aveam de primit la zi. Ulterior, i-am primit. Am făcut memoriu la comisii. Poate nu mai era nici aceeași situație financiară, nu mai erau condițiile pentru a face un fotbal profesionist. Totul s-a stricat. Aveam un salariu foarte mare și se așteptau de la mine să fiu un Dumnezeu. Poate că domnul Mititelu se înconjurase de niște oameni care îi suflau verzi și uscate, voiau și ei să mănânce o pâine pe la echipă. Dar când am vorbit cu el, era un tip deschis. I-am zis că vreau doar binele echipei. Nu am nicio problemă cu el. Poate a fost ceva atunci, dar a trecut. Au mai fost două Craiove, Electroputere și Universitatea. Ba chiar Electro a terminat la un moment dat înaintea Craiovei. Eu nu sunt fanatic, eu iubesc Craiova fotbalistică. Nu am nicio problemă cu niciuna dintre cele două echipe”, a spus Șoavă într-un amplu interviu acordat Gsp.ro.
De altfel, în decembrie 2010, pentru că nu-i plătise lui Șoavă 90.000 de euro, Craiova lui Mititelu risca să piardă la masa verde meciul cu CFR Cluj. „Regret că s-a ajuns până aici. Mi-ar părea rău ca Universitatea să fie neprogramată cu CFR, dar nu cer decât să-mi primesc banii pentru care am muncit!”, spunea la vremea respectivă jucătorul.

Politica