Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Mehedinți. Primăria Drobeta Turnu-Severin pregătește două proiecte culturale

Publicat

pe

Două proiecte, care vor reflecta istoria orașului Severin și vor aduce în prim-plan personalitățile și evenimentele importante ale urbei au fost câștigate de primăria orașului. Este vorba despre suma de 140.000 lei, atrasă de la Ministerul Culturii, în cadrul Administrației Fondului Cultural Național.

”Primăria Drobeta Turnu-Severin, prin Palatul Culturii Teodor Costescu, a câștigat două proiecte importante pentru comunitate, care vor reflecta istoria orașului nostru și vor aduce în prim-plan personalitățile și evenimentele importante ale urbei. Vorbim despre suma de 140.000 lei, atrasă de la Ministerul Culturii, în cadrul Administrației Fondului Cultural Național”, a anunțat primarul Severinului, Marius Screciu.

Potrivit acestuia, primul proiect „Muzeul de jos în sus” își propune valorificarea patrimoniului imaterial urban, printr-o expoziție socială și comunitară, care sa reflecte istoria orașului modern, văzută prin viețile oamenilor. Castelul Artelor va găzdui acest muzeu ce va păstra vie memoria orașului, iar fiecare severinean va putea contribui la realizarea acestui proiect, prin donații ale unor obiecte de interes pentru comunitate.

”Până în acest moment, proiectele finanțate de către AFCN, în perioada 2019-2021, s-au dovedit a fi un real sprijin, în sensul în care au condus la refuncționalizarea a aproape 80% din Castelul Artelor, care, până nu demult, era scot din circuitul turistic”, a mai spus edilul.

Al doilea proiect este „Istoria de sub ziduri”, în cadrul căruia va avea loc o amplă acțiune de reconstituire istorică, ce va îmbogăți Cetatea Medievală a Severinului. Acesta își propune să aducă, în cetate, reproduceri ale unor obiecte iconice și artefacte aflate în colecția Muzeului Regiunii Porților de Fier.

”Este important ca noi, administrația locală, să susținem demersurile culturale și valorificarea patrimoniului, căci o comunitate care își cunoaște trecutul, va contribui la păstrarea moștenirii spirituale a locului”, a adăugat primarul.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021. Toate drepturile rezervate.