marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Director CE Oltenia, reținut pentru trafic de influenţă

Directorul Direcției Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO)a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorii anticorupție. DNA îl acuză de trafic de influență în formă continuată.

În acelaşi dosar, a fost reţinut şi administratorul unei firme, acuzat de dare de mită.

Potrivit procurorilor, în perioada 25.07.2022-23.03.2023, la diferite intervale de timp, directorul ar fi primit în mod direct, pentru sine, suma totală de 13.000 euro de la administratorul unei societăți aflate în raporturi contractuale cu CEO (martor în cauză), lăsând să se creadă că ar avea influență asupra Directoratului CEO, cu atribuții în aprobarea plăților, și că îi va determina pe aceștia să urgenteze plata facturilor emise de societatea omului de afaceri într-un termen cât mai scurt de la data emiterii lor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”La data de 06.01.2024, în municipiul București, în incinta unui restaurant, celălalt inculpat, cercetat în prezenta cauză, ar fi promis unei persoane din conducerea unei companii de stat (martor în cauză) suma de 200.000 de euro în legătură cu atribuirea către societatea inculpatului, în condiții neconcurențiale, a unui contract în valoare de 1.000.000 euro, având ca obiect lucrări de demolare și gestionare deșeuri. Cu aceeași ocazie, inculpatul i-ar fi indicat martorului și modalitatea prin care urma să intre în posesia contractului, respectiv: trucarea procedurii de achiziție prin inserarea în caietul de sarcini a unor cerințe preferențiale, care să avantajeze societatea inculpatului cu care acesta intenționa să se înscrie în procedură și transmiterea de către inculpat a altor oferte cu un preț mai mari față de cel al societății cu care intenționa să câștige procedura”, se arată în comunicatul DNA.

În cauză procurorii au instituit măsuri asiguratorii asupra conturilor bancare aparţinând lui Stănculescu pentru garantarea confiscării speciale a sumei de 13.000 euro.

În dosar se mai efectuează cercetări şi faţă de alte două persoane pentru infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

De asemenea, procurorii solicită Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a directorului Liviu Cătălin Stănculescu.

Politica