sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Prima caravană cu informații despre beneficiile vaccinării anti-COVID ajunge la Craiova

Prima caravană care își propune să le explice oamenilor de ce este important să te vaccinezi împotriva COVID va pleca joi din București și va ajunge în perioada următoare la Craiova, Slatina şi Piteşti. Campania de informare este organizată și susținută de companii private din România.

În Craiova, caravana „Oameni ca mine” va ajunge pe 13 și 14 noiembrie, la Slatina pe 16 și 17 noiembrie şi la Piteşti, între 20 și 21 noiembrie. Orice persoană care are nelămuriri, întrebări despre vaccinare şi doreşte să se informeze poate să o facă la această caravană. Locuitorii din judeţele Dolj, Olt şi Argeş au ocazia de a participa la sesiuni informaţionale, cu caracter educativ, despre importanţa, necesitatea şi beneficiile vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, direcţiile de sănătate publice judeţene vor deschide special pe timpul caravanei centre de vaccinare în apropiere pentru persoanele convinse să se vaccineze. Acest demers face parte dintr-o campanie de comunicare intitulată „Oameni ca Mine”, care este iniţiată de mediul de business din România, scrie Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Iniţiativa vine în completarea tuturor eforturilor depuse de către autorităţile naţionale şi locale, pentru a-i face pe oameni responsabili și să realizeze beneficiile vaccinării.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinare Împotriva COVID-19, a transmis că implicarea mediului de afaceri pentru a promova vaccinarea nu este „doar un gest lăudabil, ci un demers profund necesar”.

„Campania de vaccinare este despre fiecare dintre noi, despre întreaga societate, iar implicarea mediului de afaceri în promovarea mesajului nostru nu este doar un gest lăudabil, ci un demers profund necesar. Salut şi susţin organizarea acţiunilor prevăzute în calendarul acestui concept curajos care are ca scop informarea şi educarea comunităţilor asupra beneficiilor vaccinării, soluţia sigură şi la îndemâna oricui pentru învingerea pandemiei”, a transmis medicul Gheorghiță.

Șeful CNCAV a mai spus că-i invită cu această ocazie pe toți cei care doresc să se alăture „mesajelor de responsabilizare pentru atingerea obiectivului prioritar de siguranţă publică şi încurajarea adresabilităţii la vaccinare”.



Politica