sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițiștii l-au găsit pe bărbatul dat dispărut din Dăbuleni!

Update: Din păcate, cu puțin timp în urmă, bărbatul a decedat la spital.

Bătrânul în vârstă de 75 de ani, dat dispărut ieri, 4 noiembrie, a fost găsit în viaţă, după o mobilizare a peste 40 de efective şi peste 20 de voluntari. Poliţiştii doljeni împreună cu jandarmi, pompieri, poliţişti locali, lucrători silvici, dar şi voluntari, s-au mobilizat pentru desfăşurarea unei activităţi de căutarea a unui bătrân de 75 de ani, dispărut în seara zilei de 3 noiembrie a.c., de la domiciliul său.

Având în vedere natura şi caracteristicile evenimentului, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj s-a constituit imediat un colectiv complex, format din peste 20 de poliţişti din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale, Poliţia Oraşului Dăbuleni şi grupa canină, fiind totodată solicitat sprijin structurilor de jandarmi din cadrul IJJ Dolj şi GJMb Craiova, pompieri din cadrul ISU Dolj, Primăriei Dăbuleni, precum şi lucrărorilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Dăbuleni, fiind constituite echipe de căutare a bătrânului dispărut, precum şi de scotocire şi periere a zonelor intravilane şi extravilane ale localităţii Dăbuleni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Activităţile de căutare s-au desfăşurat pe o suprafaţă de circa 1.500 ha, respectiv intravilan locuinţe, cimitire, curţi şi case părăsite, instituţii publice şi extravilan culturi de viţă de vie, bostane, vărzării, bordeie, canale de irigaţii şi desecare, foste şi actuale ferme, perdele silvice de protecţie, câmp cu vegetaţie înaltă şi pădure, echipele de căutate fiind sprijinite de peste 20 de voluntari, care cunoşteau bine zona vizată.

„În după-amiaza zilei de ieri, în urma activităţilor desfăşurate de echipele de căutare, bătrânul a fost găsit în extravilanul localităţii, la circa 5 km de locul dispariţiei, într-o zonă cu vegetaţie deasă şi înaltă. Din fericire, bătrânul, deşi în stare de hipotermie şi posibile degerături la membrele inferioare, a fost găsit în viaţă, fiind conştient şi a fost transportat la spitalul pentru evaluare, monitorizare şi acordarea de îngrijiri medicale. Mulţumim, pentru sprijin, tuturor structurilor implicate în activităţile de căutare şi totodată mulţumim voluntarilor care, prin cunoaşterea zonei, au fost un real sprijin în găsirea bătrânului”, potrivit polițiștilor.

Politica