sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doi români au făcut un scandal monstru într-un spital din Italia: doi medici bătuţi cu bestialitate, o asistentă are coastele fracturate

Doi români au creat un scandal monstru într-un spital din Italia. Carabinierii din regiunea Ragusa au fost chemaţi să intervină de urgenţă după ce doi români au luat la bătaie personalul medical dintr-un spital.

Scandalul a pornit după ce românii, un bărbat de 43 de ani și fiul său în vârstă de 15 ani, au cerut ca ruda cu care au venit la Urgențe să fie tratată cu prioritate, iar personalul medical le-a cerut să se calmeze, notează Adevărul.

Cei doi români au refuzat să îşi aştepte rândul în sala de aşteptare și au luat la bătaie doi medici și o asistentă. Apoi, ei au început să arunce pe jos cu scaunele din sala de așteptare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După atacul celor doi români, medicii vor avea nevoie de 15 zile de spitalizare pentru a-și reveni, dar și o asistentă, care s-a ales cu două coaste rupte. Aceasta va avea și ea nevoie de cel puțin 25 de zile de îngrijiri medicale.

Managerul spitalului în care a avut loc incidentul spune că astfel de evenimente sunt cu atât mai grave având în vedere că personalul medical este deja sub presiune.

„Un atac în camera de urgenţă este necivilizat oricum, dar dacă este comis de străini cu antecedente penale, infractori cunoscuţi de poliţie, este şi mai rău. Din păcate, este şi previzibil, ceea ce face ca evenimentul să fie şi mai insuportabil. Oamenii care muncesc deja sub presiune, cum ar fi lucrătorii din domeniul sănătăţii, trebuie să se teamă acum şi de cei pe care încearcă să-i salveze şi de familiile lor”, a declarat Angelo Aliquò, directorul general al Unităţii Regionale de Sănătate 7 din Ragusa.

Acesta și-a arătat revolta față de astfel de acte de violență și a făcut apel la protecția cetățenilor și la sporirea măsurilor de securitate.

„Aceşti huligani oribili care au atacat şi au bătut medicii şi asistenta nu au nimic de pierdut, au drepturi ca oricare dintre noi, dar nu par să fie obligaţi să respecte regulile noastre de civilizaţie. Nu ar trebui să ajungem la astfel de situaţii pentru a înţelege că cetăţenii trebuie să fie protejaţi şi că securitatea în zonă trebuie să fie sporită. Să ne dăm seama că forţele de poliţie sunt insuficiente ca număr”, a mai spus managerul.

Românul de 43 de ani va fi judecat pentru vătămarea corporală gravă a unui funcţionar public şi ameninţare. Şi fiul său de 15 ani va fi pus sub acuzare pentru aceleaşi infracţiuni, acesta urmând să fie judecat de un Tribunal pentru minori din Catania.


Politica