sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PNL a decis să nu susțină un Guvern Cioloș: să își facă majoritate cu PSD și AUR

Biroul Executiv al Partidul Național Liberal s-a reunit în şedinţă vineri, de la ora 11.00, în sistem videoconferinţă, în contextul în care este aşteptată o decizie privind formarea noului guvern, după o primă discuţie avută miercuri după-amiaza de premierul desemnat, Dacian Cioloş, cu liderii PNL, UDMR şi grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.

Potrivit unor surse din conducerea PNL, în cadrul adunării s-a decis, în unanimitate, să nu se susțină un Guvern Cioloș, înaintea discuțiilor dintre premierul desemnat Dacian Cioloș, Florin Cîțu și Kelemen Hunor programată pentru vineri după-masă. Decizia BEX îl trimite pe Dacian Cioloș „să își facă majoritate cu PSD și AUR”.

Aceleași surse au precizat că dacă Gvernul Cioloș nu trece de votul parlamentului, înainte de a doua rundă de consultări liberalii vor începe negocierile pentru formarea unei majorități în jurul PNL. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

O a doua întâlnire a liderilor ar urma să aibă loc vineri, în jurul orei 14,00, scrie digi24.ro

„Am convocat Comitetul Politic al USR pentru duminică după-amiază. Comitetul Politic este organismul statutar al USR, care decide intrarea la guvernare, deci aprobă programul de guvernare şi decide lista de miniştri. Prioritatea numărul 1 a premierului desemnat este refacerea coaliţiei de guvernare alături de PNL, UDMR şi cu sprijinul minorităţilor naţionale din Parlamentul României. Însă, în cazul în care negocierile, discuţiile eşuează în următoarele zile, trebuie să mergem înainte, România trebuie guvernată. Premierul desemnat are acest mandat din partea preşedintelui României pentru a forma un guvern şi va veni cu el în faţa Parlamentului. Dacă aceste negocieri vor eşua, vom veni în faţa Parlamentului cu un guvern aprobat de Comitetul Politic, o listă de miniştri şi un program la începutul săptămânii viitoare”, a afirmat Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a discutat, miercuri, la sediul PNL, aproximativ o oră cu Florin Cîțu, Kelemen Hunor și Varujan Pambuccian în vederea formării unei majorităţi parlamentare. Negocierile s-au încheiat fără a exista o înțelegere pentru susținerea unui Guvern Cioloș.

Politica