joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cea mai înaltă femeie din lume are 215,16 centimetri și este din Turcia

O femeie din Turcia a fost declarată oficial cea mai înaltă persoană de sex feminin în viaţă de Guinness World Records. Tânăra are 24 de ani și măsoară 215,16 centimetri. Statura atinsă de Rumeysa Gelgi este rezultatul unei afecţiuni numite sindromul Weaver care, printre altele, determină o creştere accelerată.

Mai mult, boala o obligă pe Rumeysa să folosească frecvent un scaun cu rotile, dar ea se poate deplasa și cu ajutorul unui cadru metalic.

Ea spune că înălțimea ei îi face pe oameni să fie mirați când trec pe lângă ea pe stradă, dar majoritatea sunt amabili și o susțin când o întâlnesc pentru prima dată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este pentru a doua oară când Gelgi a reuşit să doboare un record mondial, după ce a fost declarată cea mai înaltă persoană adolescentă în viaţă în 2014. De atunci, ea a folosit rețelele de socializare pentru a susţine alte persoane diagnosticate cu afecţiuni rare, noteaza dpa, citată de Agerpres.

 Rumeysa, alături Sultan Kösen (251 cm) sunt deținătorii de recorduri de sex masculin și feminin din aceeași țară, Turcia – o întâmplare rară în istoria Guinness World Records.

Ultima dată când cei doi titulari au avut în comun aceeași naționalitate a fost în 2009, când chinezii Bao Xi Shun (236,1 cm) și Yao Defen (233,3 cm, decedată în 2012) au deținut recordurile de înălțime masculine și, respectiv, feminine.

Foto: Instagram

Politica