sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Reghe se implică în scandalul legat de marcajului lui Ivan la Muller: „La mine, Ivan ia colțul scurt la cornere!”

Pe umerii lui Andrei Ivan s-a pus eșecul din Germania. Antrenorul CSU a sărit în apărarea elevului său

România a fost la un pas de un rezultat istoric pe terenul Germaniei. Faza de la corner, în care Ivan îl scapă din marcaj pe Muller, iar atacantul nemților marchează nestingherit pentru victoria alor săi, a creat o întreagă polemică, în urma căreia jucătorul celor de la CSU Craiova a fost pus la colț și ciuruit.
Laurențiu Reghecampf i-a luat apărarea elevului său, într-o intervenție la DigiSport, dar l-a lăudat totodată și pe Mirel Rădoi pentru maniera în care a evoluat prima reprezentativă în aceste două meciuri din preliminarii.
„Nu vreau să dezvolt prea mult subiectul cu Rădoi şi cu Ivan deoarece nu am toate informaţiile şi ar însemna să speculez. Doar Rădoi poate explica de ce a procedat aşa. Pe Ivan încă nu l-am întrebat, dar am să o fac, atunci când o să-l felicit pentru ce au realizat pentru România în aceste două meciuri. Dar ca să-i răspund lui Rădoi, la Universitatea Craiova Ivan ia colţul scurt la cornere. Fiecare antrenor are strategia lui, nu ştiu ce au vorbit înaintea meciului, când l-au trimis pe teren, ce i-au strigat înaintea cornerului. Personal mi-a plăcut ce am văzut la meciurile cu Germania şi cu Armenia. Ok, cu Germania a fost înfrângere până la urmă, dar faza de apărare mi s-a părut aproape de perfecţiune. Reţineţi, nu vorbesc doar de apărători, ci de modul în care toată echipa a interpretat partitura defensivă”, a declarat Laurenţiu Reghecampf.
Rădoi a fost cel care a pus paie pe foc, atunci când l-a chemat pe Ivan în cadrul conferinței de presă dintre cele două meciuri ale României să explice că era responsabil de marcajul la Muller: „Facem circ, dacă vrei! Am răspuns imediat după meci. Am spus imediat că Ivan știe ce număr are de marcat. Cred că sunt foarte clare lucrurile astea. Întrebați-l pe Ivan acum. Dacă voi vreți să faceți un caz și să-l decapităm, îl decapităm. Ați făcut-o și cu Markovic. Probabil următorul va fi Pușcaș, probabil Keșeru nu va marca nici el mâine, iar apoi îl vom decapita și pe el.(…) Problema e că noi nu vorbim doar de rezultate, ci de niște jucători tineri. Nu el este vinovat, nu eu sunt vinovat, nici voi. E o situație care se poate întâmpla. Cel mai bine întrebați-l pe el”.
Intrat în conferința de presă, Andrei Ivan şi-a asumat lipsa de marcaj la Muller: „Am înțeles că a fost vina mea, eu trebuia să stau cu Muller. Mi s-a transmis de pe bancă că eu trebuie să-l marchez. Germania a venit cu 7 jucători în careu și era unul liber”.
Mirel Rădoi l-a introdus pe Andrei Ivan și în meciul cu Armenia, pentru a demonstra că se bazează în continuare pe abilitățile atacantului de la CSU Craiova.

Politica