vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Facebook limitează conținutul politic în peste 80 de țări

Platforma de socializare Facebook a extins limitarea conținutului despre politică de pe newsfeed într-un test ce a pornit la începutul anului după violențele de la Capitoliu unde rețeaua a jucat un rol important în organizarea susținătorilor lui Donald Trump.

În luna ianuarie, după atacul derulat de susţinătorii lui Donald Trump asupra Capitolului, Mark Zuckerberg anunţa că Facebook va afişa mai puţină politică utilizatorilor săi, într-o subtilă recunoaştere a rolului pe care platforma l-a avut în comunicarea şi organizarea atacatorilor. Câteva luni mai târziu, nivelul de politică de pe Facebook scădea pentru un număr limitat de utilizatori din Statele Unite, Suedia, Spania, Irlanda, Canada, Brazilia, Costa Rica şi Indonezia, ca urmare a unei prime faze de test. Acum, Facebook anunţă că extinde acest test şi că alte 75 de ţări vor începe să vadă un nivel mai redus de politică în newsfeed. Compania nu a anunțat și numele celor 75 de țări, relatează news.ro.

Nu este prima oară când Facebook scade volumul politicii. Deja, din cauza acestor schimbări, paginile de Facebook ale multor publicaţii au suferit o scădere mai mică sau mai mare a audienţei. Dincolo de pagini, noua schimbare ar putea duce la scăderea reach-ului şi pentru postările personale despre politică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Utilizatorii care scriu frecvent despre politică pe Facebook s-ar putea trezi că, în fapt, vorbesc singuri. Limitarea conținutului politic vine și în contextul fostei angajate Frances Haugen, care a dezvăluit cum violențele interetnice din Myanmar și Etiopia au fost alimentate de Facebook.


Politica