Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Șoferi de autobuz din Slatina, amendați

Publicat

pe


Un șofer de autobuz din Slatina a primit o amendă de 2.500 de lei pentru faptul că transporta mai multe persoane decât ar fi fost permis. Șoferul nu avea nici mască de protecție.
“Un bărbat, a fost depistat pe strada Drăgănești, din municipiul Slatina, în timp ce efectua transport public de persoane, cu un autobuz, fără a purta masca de protecție. De asemenea, acesta a transportat mai multe persoane decât numărul maxim de locuri prevăzut pe scaune. Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2500 de lei, pentru cele două abateri constatate”conform IPJ Olt.
Tot pe strada Drăgănești, un alt șofer de microbuz a fost amendat pentru că circula cu ITP-ul expirat. Bărbatul a primit o amendă de 1305 lei.
“Tot pe strada Drăgănești, din municipiul Slatina, polițiștii au depistat un alt bărbat, în timp ce conducea un microbuz de transport public de persoane, având Inspecția Tehnică Periodică (ITP) expirată. Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1305 lei, fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare”, au adăugat reprezentanții IPJ Olt, care au ținut să amintească și pasagerilor că în mijloacele de transport în comun trebuie să poarte masca de protecție, să păstreze distanța și să respecte normele de protecție sanitară.
Sancțiunile au venit în urma unei acțiuni de verificarea modului în care se efectuează transportul public de persoane, în context Covid-19. Oamenii legii au vizat legalitatea transporturilor prin:
deţinerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto; verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente; respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare; verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, faţă de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, după caz; testarea alcoolscop a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport; valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului. depistarea activităților ilegale de transport rutier de persoane; respectarea Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de persoane, precum si pasagerii acestora.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021. Toate drepturile rezervate.