vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Profesoara din Vădăstrița, decedată. Se vrea suspendarea cursurilor

O profesoară de 56 de ani de la Școala Gimnazială Vădăstrița a decedat sâmbătă. Femeia nu venise la școală în ultimele zile, după ce a acuzat că se simte rău din cauza unei răceli. Sâmbătă ar fi mers la spitalul din Corabia, unde după ce a fost testaă negativ pentru Covid, femeia ar fi fost trimisă acasă. Decesul a survenit în aceiași zi, la domiciuliu, în urma unui stop cardio-respirator.

Primarul din Vădăstrița, Marian Ciupitu, a declarat că întreaga comunitate locală este afectată emoțional de tot ceea ce s-a întâmplat, conform gazetaoltului.ro

„A murit profesoara de română, întreaga comunitate este foarte afectată de ceea ce s-a întâmplat. Din datele pe care le am, profesoara a fost dusă sâmbătă, cu ambulanța, la spital și a fost testată pentru coronavirus, testul rapid a fost negativ. Apoi a fost trimisă acasă cu medicație, nu știu exact ce i s-a dat. La câteva ore, a făcut un stop cardio-respirator. Doamna profesoara nu fusese câteva zile la școală, pentru că era răcită. Astăzi, am aflat toate aceste lucruri. Avea 56 de ani, este fost cadru medical și profesor de Română. Ce s-a întâmplat, nu știm. Suntem toți bulversați, nu știm ce s-a întâmplat! A fost la Spitalul Corabia, s-a întors acasă, avea saturații foarte mici, așa am înțeles! A murit la patru ore după ce a venit de la spital, a făcut stop cardio-respirator, chiar în brațele copilului”, a spus primarul pentru gazetaoltului.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Consiliul de administrație al unității de învățământ din Vădăstrița a decis suspendarea cursurilor pentru următoarele zece zile. Propunerea de la Vădăstrița va fi analizată astăzi, 11 octombrie, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de la nivelul Prefecturii Olt, conform aceleiași surse.

„Am suspendat cursurile, începând de astăzi, 11 octombrie. Consiliul de Administrație s-a întrunit și a luat această decizie, am vorbit cu inspectoratul. Zece zile copiii nu mai vin la școală. Vom dezinfecta, facem tot ce trebuie. Nu mai sunt alți profesori bolnavi, copiii sunt răciți, dar nu știm ce au, pentru că nu sunt testați. Avem patru cazuri în comună, incidența nu este mare, dar copiii nu sunt testați, nu știm exact că au o viroză sau au COVID”, a adăugat primarul din comuna Vădăstrița pentru gazetaoltului.ro.

Potrivit DSP Olt, luni incidența cazurilor de Covid în localitatea Vădăstrița era de 1.66 la mia de locuitori.  La nivelul județului Olt peste 150 de elevi și peste 75 de cadre didactice au fost confirmate cu coronavirus. Numărul total al elevilor care au trecut în online fiind de peste 2.700. Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a discutat luni și desre suspendarea cursurilor pentru toate clasele din ciclurile gimnazial și liceal de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, unde 16 clase sunt în online, iar șase profesori sunt confirmați cu SARS-COV2.

Politica