Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Școlile pot să își suspende activitatea și să treacă în online și în prezent, pe baza legislației în vigoare

Publicat

pe

Ministrul Educației a declarat că, în acest moment  există cadrul legal care permite școlilor să decidă trecerea la activitatea online.

Potrivit acestuia, acest lucru este decis de Consiliul de Administrație al unității de învățământ, împreună cu Direcția de Sănătate Publică, scrie stiripesurse.ro

“Ministerul Educației a prevazut în ordinul comun cu Ministerul Sănătății ca indiferent de numărul cazurilor de infectare, în situația în care, din motive obiective, normele de protecție sanitară nu pot fi respectate, activitatea didactică să se desfășoare online. Prin urmare, și în acest moment există cadrul legal care permite școlilor să decidă trecerea la activitatea online, dacă acest lucru este decis de Consiliul de Administrație al unității de învățământ, împreună cu Direcția de Sănătate Publică”.

Vineri, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – EDUPART a solicitat ministrului Educației și ministrului Sănătății să modifice legislația astfel încât școlile să poată suspenda predarea față în față și trece online, prin decizia Consiliului de Administrație, atunci când în localitate rata de incidență depășește 6/1000. În apelul lor, ei solicită, totodată, să se garanteze accesul la școala online pentru elevii cu o serie de boli și afecțiuni.

Continue Reading
Publicitate

© 2021. Toate drepturile rezervate.