Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Libanul a rămas fără energie electrică la nivel naţional din cauza lipsei de carburanţi

Publicat

pe

Liban a rămas fără curent electric, lăsând întreaga țară în întuneric, în mijlocul unei crize economice severe. Cele mai mari două centrale electrice din țară, Deir Ammar și Zahrani, s-au închis din cauza lipsei de combustibil, a declarat un oficial guvernamental.

Rețeaua electrică „s-a oprit complet azi la prânz” și este puțin probabil să repornească timp de câteva zile, a spus oficialul citat.

În ultimele 18 luni, Liban se confruntă cu o criză economică și cu un mare deficit de comustibili, scrie digi24.ro

Criza a lăsat jumătate din populație în sărăcie, a prăbușit moneda națională și a provocat proteste masive de stradă împotriva politicienilor.

Lipsa valutelor forte a îngreunat plata furnizorilor externi de energie.

Compania națională de electricitate a confirmat închiderea celor două centrale, care împreună furnizează 40% din electricitatea țării.

Închiderea lor a condus la „întreruperea completă” a rețelei electrice, „fără nicio posibilitate de a relua operațiunile deocamdată”, potrivit unui comunicat al companiei.

Mulți libanezi sunt dependenți de generatoare individuale de electricitate, însă folosirea lor a devenit din ce în ce mai scumpă din cauza lipsei combustibilului și oricum nu pot compensa lipsa electricității furnizate de rețeaua națională.

Până să se oprească de tot curentul, populația primea două ore curent electric pe zi.

Pe lângă acestea, țara încă se resimte după explozia depozitului de chimicale care a avut loc anul trecut lângă portul din Beirut, care a ucis 219 oameni și a rănit 7.000.

Luna trecută, gruparea Hezbollah a adus combustibil din Iran pentru a compensa lipsa acestuia, însă oponenții acuză gruparea că prin această metodă își extinde influența politică în țară.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021. Toate drepturile rezervate.