vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Premierul susține eliminarea restricțiilor pentru cei nevaccinați, care au teste negative

Premierul Florin Cîțu a declarat luni, 4 octombrie, că susține eliminarea restricțiilor care îi vizează pe românii nevaccinați, astfel încât și aceștia să aibă acces, în localitățile unde incidența este peste 6 cazuri la mia de locuitori, la restaurante, cinematografe sau evenimente sportive, după testare, informează Mediafax.

„Acea propunere a venit de la specialişti. Este o propunere pe care au susţinut-o în unanimitate. Am vorbit cu fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru (n.r. consilierul premierului). Se pare că există voinţă în Parlament pentru a modifica în acest sens, să se permită accesul şi cu testare. Eu sunt de acord. O voi susţine, dacă în Parlament va fi modificată şi se va introduce şi testarea. Se poate modifica. Au găsit şi o variantă. Veţi vedea că putem să o facem şi în Parlamentul României”, a declarat Florin Cîţu.

Conform noilor restricții adoptate de Guvern, publicate sâmbătă în Monitorul Oficial, la o rată de infectare de peste 6 la mia de locuitori, restaurantele, cluburile și cinematografele rămân deschise până la ora 24.00, dar doar pentru persoanele vaccinate și cele trecute prin boală, cu un grad de ocupare de 50%. Aceleași reguli se aplică și în cazul evenimentelor private, precum nunți și botezuri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Accesul cu un test negativ COVID nu mai este permis.

Carantina de noapte este introdusă în weekend, după ce rată de incidență trece de 6 la mie, dar și în restul săptămânii, după ce rata trece de 7,5. Celor vaccinați sau trecuți prin boală li se va permite să iasă însă din case și noaptea.


Politica