sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Jocuri, torțe, bâte de baseball! Un mort și 7 interziși, bilanțul derby-ului din Bănie!

Craiova contra Craiova a fost umbrită de o tragedie: un fan FCU a suferit un stop cardiac și a murit la spital

Tensiunea a fost maximă în jurul derby-ului din Bănie. Prea mare pentru un fan FCU Craiova care a venit din Bocșa, de lângă Reșița. Suporterul a suferit un stop cardiac la stadion. Manevrele de resuscitare de la arenă au dat roade şi după circa 25 de minute pacientul părea stabilizat. El a fost dus la spital, însă, la Unitatea de Primiri Urgenţe, a suferit un nou stop cardiac, iar de data aceasta manevrele medicale nu au mai dat rezultat.

Jandarmeria a găsit mai multe bâte şi torţe într-o lojă şi se fac cercetări pentru descoperirea celor care le-au introdus pe stadion. De asemenea, au fost şi câteva incidente, izolate, în urma cărora şapte suporteri prezenţi pe stadion au fost amendaţi şi au primit interdicţie pentru câte şase luni, perioadă în care nu vor mai avea acces la nicio manifestare sportivă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Suporterii au fost sancționați pentru consumul de băuturi alcoolice în arena sportivă, aruncarea în direcția suprafeței de joc cu obiecte de orice fel sau substanțe corozive, expresii jignitoare și amenințări cu acte de violență împotriva celorlalți spectatori, precum și pentru provocarea și participarea la scandal.
În continuare, se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au încălcat normele legale în vigoare și a noilor măsuri sanitare, precum și pentru identificarea persoanei care a introdus în stadion un bagaj cu mai multe obiecte contondente.
Misiunea noastră a vizat asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, în zona arenei sportive și la nivelul municipiului Craiova, atât pentru spectatori, cât și pentru ceilalți cetățeni.
Mulțumim tuturor participanților pentru modul pașnic în care s-au manifestat, neexistând incidente grave sau care să pună în pericol ordinea și siguranța publică.
De asemenea, recomandăm cetățenilor să țină cont de contextul epidemiologic, iar participarea lor la astfel de evenimente să se realizeze cu respectarea măsurile sanitare”, se arată în comunicatul oferit de Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul a Unităţii de Jandarmi „Fraţii Buzeşti”.

Politica