Conecteaza-te cu noi

Actualitate

VIDEO! Mehedinți. Doisprezece cetățeni străini au încercat să intre ilegal în România!

Publicat

pe

Polițiștii de frontieră au depistat 12 cetățeni străini care au încercat să pătrundă ilegal în Romania din Serbia. Persoanele au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări. Acolo li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.  În cadrul primelor verificări, polițiștii au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak şi Iran, cu vârste cuprinse între 16 şi 47 de ani.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II au depistat în zona de competenţă doisprezece cetăţeni din Irak şi Iran care au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile cu motor pentru a intra ilegal în Romania din Serbia.

În data de 01.10.2021, în jurul orei 11.30, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II, județul Mehedinți, a avut loc o acțiune privind prevenirea și combaterea migrației ilegale în zona de competenţă. Astfel, la malul Dunării, în dreptul km. flv. 874, în localitatea Ostrovu Mare, a fost descoperit un grup format din doisprezece cetăţeni străini.

Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.  În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak şi Iran,  cu vârste cuprinse între 16 şi 47 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor, cetăţenii străini au declarat că au trecut frontiera din Serbia, cu o ambarcaţiune cu motor, condusă de un cetăţean sârb, care s-a întors pe teritoriul Serbiei.

Poliţiştii de frontieră au extins verificările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și pentru a stabili întreaga arie infracțională, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,trecerea ilegala a frontierei de stat„, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, potrivit politiadefrontiera.ro.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.