joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dinamovistul Nistor face diferența în derby-ul Craiovelor!

Cu un gol și-o pasă decisivă, Dan Nistor este omul derby-ului dintre cele două Craiove.

Spectacol total pe străzile din Bănie. Cele două galerii sunt la înălțimea evenimentului: Craiova contra Craiova, duelul fratricid ce nu ar fi trebuit să aibă loc vreodată, dar iată că are. Înfruntarea de la distanță dintre Sud și Nord din oraș nu se întâmplă și pe stadion. Oarecum paradoxal doar Nordul, de această dată vizitator, are acces. Sudul boicotează evenimentul, pe motiv de vaccin. Orgoliile fanilor nu sunt transmise actorilor principali ai derby-ului Craiovei. Poate și datorită faptului că sunt puțini olteni pe teren ori în staff-ul celor două echipe care să priceapă și să preia încărcătura jocului. Echipa lui Mititelu e un conglomerat de străini, în vreme ce în a lui Rotaru doar linia defensivă condusă de Bancu și Găman este în temă cu subiectul. Dacă în oraș și în tribune sunt orgolii și furie, pe teren lucrurile sunt calme. Se joacă într-a doua, nimeni nu riscă nimic. Singurul moment incendiar al primei reprize îl crează Nordul, care aruncă torțe și fumigene multicolore, meciul e întrerupt. O acțiune purtată în doi pe stânga de Ivan și Bancu se încheie cu șutul imprecis al căpitanului CSU Craiova. În prelungiri, șutul violent, în blocaj, al lui Screciu, încheie o repriză fadă.

Partea a doua începe perfect pentru Craiova lui Rotaru și groaznic pentru cea a lui Mititelu. Diallo, unul dintre căpitanii FCU Craiova, se încurcă haios în propriile picioare, mingea ajunge la Nistor, care-o plasează perfect, imparabil pentru Popa. E 0-1. La mijlocul reprizei, Compagno îi dă o palmă în cap, din săritură lui Pigliacelli și e eliminat. Absolut gratuit. Cu om în plus, Craiova lui Rotaru controlează total jocul, iar cu 5 minute înainte de final, Nistor găsește pasa perfectă, Baiaram finalizarea simplă și e 0-2.

Policlinica Buna Vestire Craiova

CSU Craiova bate cu 2-0 rivala locală FCU. Echipa lui Rotaru urcă pe 5, loc de play-off, în vreme ce a lui Mititelu e pe 13. Dar, după cum a transmis patronul din închisoare echipa lui fu învingătoare.

FCU Craiova – Univesitatea Craiova 0-2 A marcat: Nistor 47, Baiaram 85

FCU CRAIOVA: D. Popa – Negru, Kovacic, Diallo, Huyghebaert (88 Bușu) – Paramatti (75 Ondaan), D. Albu (88 Raicea), Asamoah, Bauza (75 Bălan) – Sidibe (67 Van Durmen), Compagno. Antrenor: Adrian Mutu

CSU CRAIOVA: Pigliacelli – Vlădoiu (23 Căpățână), Găman, Screciu, Bancu – Nistor, Al. Crețu (67 Fedele), L. Houri – Gustavo (46 Cîmpanu), Koljic (67 Baiaram), A. Ivan. Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Eliminat: Compagno 72

Politica