sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Crimă în Basarabi! IPJ nu suflă neîntrebat

Update/ Nepotul femeii, un tânăr de 18 ani, este principalul suspect. El a și fost reținut de anchetatori. Tânărul ar fi ucis-o cu un topor, în urmă cu două săptămâni.

Motivul-banii.

„In după-amiaza zilei de 30.09.2021 Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a fost sesizat cu privire la faptul că, la aceeaşi dată, o femeie în vârstă de 69 ani a fost găsită decedată în grădina locuinţei sale din localitatea Basarabi, jud.Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din cercetările efectuate până în prezent în cauză a rezultat că, în jurul datei de 15.09.2021, nepotul victimei, în vârstă de 18 ani, a lovit-o pe aceasta cu un topor în zona capului, cauzând decesul victimei.

În cauză, a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva acestuia pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat comis în condiţiile violenţei în familie, prev. de art.199 alin. 1 rap.la art.188 alin. 1, art.189 alin. 1 lit. b Cod penal, şi s-a dispus, de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, reţinerea inculpatului pe o durată de 24 ore.

Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”-Parchetul Teritorial Dolj

______

O femeie de 69 de ani, din Basarabi, Dolj, a fost găsită astăzi decedată în curtea casei sale. Femeia ar fi fost ucisă cu un topor, susțin surse locale. Deși a fost găsită în jurul orei 15, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, responsabili de comunicare, nu au spus nimic până la această oră, când au fost întrebați de jurnaliști despre cele întâmplate.

Și singurele informații oferite, la o oră și mai bine după ce au fost solicitate, au fost urmatoarele: „Astăzi, în jurul orelor 15.15, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Calafat au fost sesizați cu privire la faptul că, o femeie de 69 de ani, din Calafat, sat Basarabi, a fost găsită decedată în curtea locuinței sale.

Cercetările sunt efectuate de către un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, împreună cu un colectiv complex de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Calafat și Serviciului de Investigații Criminale Dolj.”

Vom reveni cu informații!

Politica