vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu face față cu greu cazurilor de COVID-19

Situația pacienților suspecți sau confirmați cu noul COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu este din ce în ce mai rea. Luni dimineața, conform raportării serviciului SPIAAM, în Locația din strada A.I. Cuza erau 47 pacienți confirmați și 50 de paturi disponibile la Secția Boli Infecțioase. Totodată, 13 pacienți erau la nivelul compartimentului de Terapie Intensivă, acolo unde se dispune de un număr total de 12 paturi cu ventilator.

În locația de pe strada Tudor Vladimirescu erau 6 pacienți suspecți și un număr total de 15 paturi disponibile. Pe secția de Terapie Intensivă nu era nici un pacient. Tot în debutul săptămânii, în locația Progresului (Spital 700) erau 13 pacienți suspecți, un număr total de 22 de paturi disponibile și 1 pacient pozitiv. Pe secția de Terapie Intensivă erau 3 pacienți și 4 paturi disponibile.

Mai mult de jumătate din angajații Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu s-au vaccinat împotriva COVID-19: „73% dintre medicii angajați la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu s-au vaccinat, iar 60% dintre asistenții medicali au ales să se imunizeze împotriva COVID-19. Personalul medical al SJU Târgu-Jiu intră adesea în contact cu pacienții COVID-19 pozitivi, însă de la începutul campaniei naționale de vaccinare, cazurile de infectare în rândul angajaților au scăzut și, în ultimele luni, niciunul dintre cei care s-au îmbolnăvit nu a dezvoltat o formă gravă a bolii”, a anunțat conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu, conform gorjeanul.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ultimele două săptămâni, zece angajați ai spitalului au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus: „Situația personalului angajat la SJU Târgu-Jiu infectat cu SARS CoV-2 se prezintă după cum urmează: 10 angajați depistați pozitiv în ultimele 14 zile”, informează Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Targu-Jiu.

Politica