vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Peste 300 de cazuri noi, în Dolj. Zeci de infectați, în școli

Numărul de cazuri noi de COVID-19 au explodat, în Dolj, unde au fost raportate doar azi 326 de persoane declarate pozitiv. Potrivit raportării zilnice a DSP, situația este îngrijorătoare în școli unde 60 de elevi și 10 profesori s-au infectat. Chiar dacă n-au început noul an universitar, 4 studenți au contactat virusul.

Spitalele din Craiova, dar și din întreg județul sunt pline de pacienți. Astfel că, la Spitalul de Boli Infecţioase sunt 283 de internați, la Spitalul Judetean de Urgenta 25, la Spitalul de Neuropsihiatrie 9, la Spitalul Municipal Filantropia 26, la Spitalul Municipal Bailesti 10, la Spitalul Orasenesc Dabuleni – Comp. Boli Infectioase 20, la Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna 14. Pe paturile de la Terapie Intensivă se află 39 de bolnavi.

Municipiul Craiova și alte 19 localități din județul Dolj se află în continuare în scenariul roșu. Bănia se apropie cu repeziciune de pragul de 4 infectări la mia de locuitori, având până acum rata de 3,74. Localitățile afectate cel mai grav de virus sunt: Cârcea, Fărcaș, Almăj, Șimnicu de Sus, Ghercești, Bechet, Calopăr, Băilești, Catane, Ghindeni, Teasc, Pielești, Rojiște, Malu Mare, Giubega, Galicea Mare, Pleșoi, Argetoaia și Podari. Extrem de aproape de pragul de 3 infectări se află Galiciuica, Melinești și Dăbuleni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Numărul total de cazuri confirmate a crescut la 29785, iar cel al deceselor la 679.

Politica