vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dacian Cioloș este hotărât să refacă alianța de guvernare

Mai mulți lideri PNL din jurul lui Emil Boc au ajuns la o înțelegere cu Dacian Cioloș, astfel că europarlamentarul  USRPLUS intenționează să accepte funcția de vicepremier, au declarat surse politice pentru PS News.

Astfel, după alegerile interne din PNL și USRPLUS, Dacian Cioloș va anunța susținerea pentru Guvernul Cîțu, alături de aproximativ 25 de parlamentari din facțiunea PLUS, precum și câțiva parlamentari ai USR, printre aceștia regăsindu-se și Cristian Ghinea, fost ministru USRPLUS al Fondurilor Europene.

Surse politice susțin că, imediat după acest anunț, se va trece în a doua etapă, cea a negocierii portofoliilor, acolo unde facțiunea desprinsă din USRPLUS va obține 3-4 ministere importante, printre care Sănătatea, Comunicațiile și Fondurile Europene. Aceleași surse susțin că Cristian Ghinea are mari șanse să se reîntoarcă la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, dacă va aduce câțiva parlamentari înapoi în coaliție. De cealaltă parte, oameni apropiați de Dan Barna, precum Stelian Ion sau Cătălin Drulă, nu mai au nicio șansă să revină în Guvern.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cazul în care vor mai exista parlamentari USR care nu vor dori să sprijine noul cabinet Cîțu, atunci se va negocia în Parlament punctual pe proiecte de legi cu PSD, având în vedere relația bună dintre Dacian Ciolos și Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD.

Chiar dacă va câștiga sau nu lupta cu Dan Barna, Dacian Cioloș este hotărât să refacă alianța de guvernare, însă din poziția de lider al USRPLUS europarlamentarul are mai multe șanse să readucă partidul la masa negocierilor pentru portofolii.

Sursele citate susțin că reîntoarcerea lui Dacian Cioloș în prim-planul scenei politice românești are legătură cu plecarea lui de la conducerea grupului europarlamentar Renew Europe, precum și cu discuțiile purtate între președintele Emmanuel Macron și Klaus Iohannis, recent, în Elveția.

Politica