sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltenii îl susțin pe Cîțu la șefia partidului

Majoritatea liberalilor olteni au decis să îl susțină pe Florin Cîțu la șefia PNL. Fiecare organizație județeană a votat moțiunea pe care o va susține la congresul din 25 septembrie, când liberalii își vor alege președintele.

Astfel, în Oltenia moțiunea premierului a întrunit cele mai multe voturi în majoritatea organizațiilor județene ale PNL, excepție făcând Vâlcea unde liberalii se pare că vor merge pe mâna lui Ludovic Orban.

În Dolj, liberalii au luat decizia joi în Colegiul Director Județean al Filialei PNL Dolj, for de conducere din care fac parte toți primarii și președinții de organizații comunale și orășenești.
„La eveniment, alături de președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica, au participat ministrul Muncii, prim-vicepreședintele PNL, doamna Raluca Turcan, deputatul Nicolae Giugea și vicepreședintele regional, deputatul Gigel Știrbu, membru în Comisia pentru Organizarea Congresului PNL ce va avea loc în data de 25.09.2021.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Colegiul Director Județean al PNL Dolj, întrunit statutar, s-a pronunțat prin vot secret în privința celor două moțiuni ale candidaților la președinția Partidului Național Liberal. În urma votului celor 107 delegați, moțiunea premierului Florin Cîțu, „România Liberală”, a obținut un număr de 101 voturi pentru și 6 voturi împotrivă, iar moțiunea președintelui Ludovic Orban, „PNL – Forța Dreptei” a obținut un număr de 10 voturi pentru și 97 de voturi împotrivă. Urmare a rezultatului votului membrilor Colegiului Director Județean, moțiunea președintelui Ludovic Orban, „PNL – Forța Dreptei”, nu a întrunit susținerea filialei, astfel, PNL Dolj susține doar moțiunea premierului Florin Cîțu, „România Liberală”.

În județul Mehedinți, Ministrul Energiei, Virgil Popescu, care este şi preşedinte al PNL Mehedinţi, a anunţat că filiala judeţeană a acordat 79 de voturi moţiunii lui Florin Cîţu şi 5 voturi celei a lui Ludovic Orban, menţionând că mesajul său a fost unul de unitate. Popescu afirmă că nu este de acord să fie săpate şanţuri adânci între cele două echipe peste care nu mai pot fi ridicate punţi.

„Avem nevoie de implicarea tuturor colegilor liberali și după data de 25 septembrie și nu pot fi de acord ca în prezent să fim nesăbuiți, săpând șanțuri adânci între cele două echipe, peste care să nu mai putem ridica punți. Cred că românii și mehedințenii trebuie să vadă că liberalismul este cea mai bună soluție pentru o viață mai bună”, a declarat Virgil Popescu.

Și Comitetul Director al PNL Gorj s-a întrunit vineri seara, pentru a vota ce moțiune va susține la congres. Așa cum era de așteptat, a câștigat moțiunea Cîțu, dar și Ludovic Orban a avut destule voturi. Președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, este cel mai apropiat om de premierul Cîțu, fiind numit chiar ministru, dar nu a reușit să convingă toată filiala să îl urmeze. Moțiunea Cîțu a avut 67 de voturi, iar moțiunea Orban – 19.

„Au supravegheat votul, dacă era cabină, vot secret, cred că ar fi avut mai multe Orban. Oricum, Dan Vîlceanu nu s-a așteptat la atâtea voturi pentru Orban”, a spus un lider al liberalilor, conform pandurul.ro.

De asemenea, liderul filialei PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu, a transmis că în Colegiul Director s-a hotărât cu majoritate de voturi susţinerea lui Florin Cîţu la funcţia de preşedinte al partidului.

„Colegiul Director Judeţean al filialei Olt a Partidului Naţional Liberal, întrunit în şedinţă statutară astăzi, 12 septembrie 2021, ora 11:00, a decis, cu majoritatea celor prezenţi, prin vot secret, susţinerea moţiunii „România Liberală” a candidatului la funcţia de preşedinte al PNL, domnul Florin Vasile Cîţu, prim-ministrul României”, a scris Voiculescu pe Facebook.
În acelaşi for au fost votaţi delegaţii care vor participa la congresul PNL din 25 septembrie, precum şi membrii Curţii de Arbitraj Judeţene şi ai Comisiei de Revizie şi Cenzori.

Premierul a ținut să mulțumească, la rândul lui, liberalilor care au votat moțiunile, subliniind că data de 25 septembrie când se va vota noul lider al liberalilor este una importantă.

„Mulțumesc colegilor liberali care au votat până acum moțiunile, indiferent de opțiunea lor! Mulțumesc în mod deosebit colegilor care au arătat încă o dată susținerea pentru #echipacastigatoare și au dat, zilele acestea, un vot de susținere pentru moțiunea România Liberală! Mulțumesc Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Suceava, Covasna, Botoșani, Vaslui și Sector 2, că ați votat doar moțiunea echipei câștigătoare. Din 25 septembrie, noi, toți liberalii, construim #RomaniaLiberala!”, a declarat liderul PNL, Florin Cîțu.

Singurul județ din Oltenia unde PNL-iștii se pare că au susținut moțiunea lui Ludovic Orban este Vâlcea.

Politica