Conecteaza-te cu noi

Eveniment

Dosar penal pentru braconaj după ce au fost prinși pe Fondul Cinegetic Motru Mare

Publicat

pe

Patru gorjeni s-au ales cu dosar penal pentru braconaj și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, după ce au fost depistați de polițiști la vânat.

Oamenii legii au fost informați de reprezentanții unei asociații de vânătoare, în weekend, cu privire la autoturismul suspect zărit pe raza Fondului Cinegetic Motru Mare, județul Gorj.

De asemenea, în mașina respectivă au fost găsite mai multe arme de vânătoare, ridicate de polițiști.

„La data de 11 septembrie a.c., reprezentanți ai unei asociații de vânătoare au sesizat polițiștii prin apelul 112, cu privire la faptul că în timp ce executau activități de observație la specia cerb, au identificat pe raza Fondului Cinegetic Motru Mare, în punctul golul alpin ,,Vârfu Oslea,, , un autovehicul în interiorul căruia se aflau patru persoane de sex masculin, având asupra lor o armă letală de vânătoare, practicând activități de căutare a vânatului.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă formată din polițiști din cadrul Biroului Arme,Explozivi și Substanțe Periculoase, Poliției Orașului Tismana și lucrători din cadrul I.J.J. Gorj, ocazie cu care au identificat un autoturism de teren condus de un tânăr de 26 de ani, din comuna Padeș, în interiorul căruia se mai aflau trei bărbați cu vârste cuprinse între 40 și 20 de ani, din orașul Baia de Aramă și comuna Padeș.

Persoanele identificate nu au deținut autorizație de vânătoare emisă de gestionarul fondului cinegetic pe raza căruia au fost depistate.

Totodată, în interiorul autoturismului a fost identificată o armă letală de vânătoare, cinci cartușe, un binoclu, un cuțit de vânătoare și o lanternă prevăzută cu sistem magnetic util pentru prinderea acesteia pe țeava armei de vânătoare, acestea fiind indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de braconaj și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”, potrivit IPJ Gorj.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.