sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Activităţi dedicate Zilei Pompierilor din România, la ISU Mehedinți

În fiecare an, la data de 13 septembrie, este sărbătorită Ziua Pompierilor din România, zi marcată de un eveniment semnificativ în istoria armei, „Bătălia din Dealul Spirii”, care consfinţeşte dorinţa naţională de autodeterminare, dusă până la sacrificiu.
Se împlinesc 173 de ani de la această luptă eroică purtată de pompierii militari, la 13 septembrie 1848, împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mişcarea revoluţionară română.
Cu această ocazie, premergător Zilei Pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi a organizat în weekend puncte de informare preventivă, jocuri sportive și expoziţii cu tehnica şi mijloacele de intervenţie din dotare.
Astfel, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 10.00-14.00, toţi cei care îşi doresc să fie mai informaţi să ni se alăture au fost așteptați să viziteze punctele mobile de informare preventivă din cele două centre comerciale din municipiul Drobeta Turnu Severin situate pe Bulevardul Mihai Viteazu și Aleea Constructorului, unde cei interesaţi au putut vedea şi o parte din tehnica şi mijloacele de intervenţie din dotarea pompierilor mehedinţeni, folosite pentru salvarea semenilor, a bunurilor acestora şi a mediului.
De asemenea, atât sâmbătă, cât și duminică, între orele 10.00-14.00, la pădurea Crihala, au fost organizate activități pentru copii, menite să încurajeze simțul artistic al acestora prin evidențierea unor desene pe asfalt, dar și abilitățile motrice prin desfășurarea unor exerciții de cățărare pe peretele de alpinism.  
Manifestările dedicate Zilei Pompierilor din România se încheie luni, 13 septembrie, cu o serie de activități.
Astfel, în intervalul orar 10.00 – 14.00, pompierii mehedințeni vor fi prezenți pe esplanada Crişan din municipiul Drobeta Turnu Severin, unde va fi organizat un punct de informare preventivă şi o expoziţie cu o parte din tehnica de intervenție și accesoriile folosite de pompierii mehedințeni pe timpul misiunilor de salvare.
Totodată, la sediul inspectoratului, începând cu ora 12.00, va avea loc un ceremonial militar-religios, în cadrul căruia vor fi recompensate cadrele militare care s-au evidențiat în activitatea profesională, în prezența oficialităților județene și locale, dar și a reprezentanților structurilor cu care pompierii colaborează în gestionarea situațiilor de urgență.
De ziua lor, pompierii mehedințeni vor deschide porţile tuturor subunităţilor de intervenție, în intervalul orar 10.00-14.00, pentru a familiariza vizitatorii cu specificul misiunilor salvatorilor mehedinţeni, dezvăluindu-le modul de folosire al tehnicii şi accesoriilor din dotare.

Compartimentul Informare și relații publice – ISU Mehedinți

Politica