vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 300.000 de măști de protecție pentru elevii vâlceni

Elevii din județul Vâlcea vor beneficia de peste 300.000 de măști de protecție neutilizate, puse la dispoziție de Guvernul României. Măștile au intrat de luni în poesia Inspectoratului Școlar Vâlcea și urmează să fie distribuite unităților de învățământ.

” Peste 300.000 de măști de protecție rămase neutilizate din lotul pus la dispoziția autorităților locale de Guvernul României prin OUG 78/2020 pentru personele defavorizate, vor ajunge săptămâna aceasta în școli, pentru elevii vâlceni.

Măștile se află la Inspectoratul Școlar Județean, care le-a preluat ieri (n.r. luni) după-amiază de la Direcția de Sănătate Publică Vâlcea, și urmează să fie distribuite zilele acestea unităților de învățământ din județ care au un stoc insuficient de măști de protecție”, conform reprezentanților Prefecturii Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prefectul Sebastian Fârtat a solicitat tuturor instituțiilor de învățământ să comunice necesarul de materiale de protecție împotriva COVID-19, astfel ca până la începerea noului an școlar să se desfășoare în siguranță.

„Prefectul Sebastian Fârtat și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au solicitat tuturor școlilor din județ să comunice necesarul de materiale de protecție împotriva COVID-19, astfel ca până la începerea noului an școlar toate să aibă asigurate stocuri care să le ajungă cel puțin o lună de la reluarea cursurilor. Vă reaminim că luni, 13 septembrie, va începe noul an școlar 2021-2022, iar toții copii vor merge fizic la școală. Orele de curs se vor desfășura exclusiv cu prezența fizică atâta timp cât localitatea în care se află unitățile de învățământ va avea o rată de incidență cumulată a cazurilor noi de îmbolnăvire mai mică de 6/1.000 de locuitori. În cazul în care incidența trece de 6/1.000 de locuitori, cu excepția creșelor, grădinițelor și școlilor cu învățământ special care vor rămâne deschise, celalalte unități școlare vor trece la orele online”, au adăugat reprezentanții Prefecturii Vâlcea.

Politica