sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PSD vrea să depună propria moțiune de cenzură. „Nu vrem să îl dea ei jos pe Cîțu cu mâna noastră”

Biroul Politic Național al Partidului Social Democrat se reunește duminică, pentru a adopta strategia politică viitoare. Potrivit unor surse din partid, social-democrații iau în calcul să depună propria moțiune, deoarece, în opinia lor, alianța USR cu AUR e o mascaradă.

Mai mult, Marcel Ciolacu le-a transmis sâmbătă colegilor un mesaj pe grupurile interne ale partidul în care le propune ca PSD să depună propria moțiune de cenzură.

„Vă propun să susținem propria noastră moțiune de cenzură. Avem textul, avem semnăturile legale, avem tot”, le-a transmis liderul PSD colegilor. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Marcel Ciolacu critică textul moțiunii inițiate de USR PLUS și AUR, despre care spune că e „scrisă pe genunchi”. 

„Nu au avut nici măcar minima decență să ne trimită textul sau să discutăm pe marginea lui. Au crezut că ne forțează mâna și ne șantajează”, le-a mai transmis acesta colegilor.

Totodată, potrivit surselor citate, social-democrații nu pot fi de acord cu ideea că USR nu este vinovat de situația creată și sau că nu ar fi în egală măsură responsabil pentru dezastrul guvernării.

PSD consideră că nu doar Florin Cîțu trebuie să plece, ci și Dan Barna, copreședinte al USR, scrie digi24.ro

Nu trebuie să se ajungă la situația în care USR să-l dea jos pe premier cu ajutorul PSD, iar apoi să se întoarcă la guvernare, susțin social-democrații. De altfel, ei consideră că miniștrii USR și-ar fi dat demisia dacă voiau cu adevărat să plece de la guvernare și nu ar fi făcut alianța cu AUR, care, în opinia lor, „este o mascaradă”, au adăugat sursele respective.

Biroul Politic Național al Partidului Social Democrat se reunește duminică, de la ora 12.00.

Calendarul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu nu a putut fi stabilit nici sâmbătă, la ședința Birourilor Permanente Reunite, deoarece nu a fost întrunit cvorumul. Ședința a fost amânată pentru luni.

Pe lângă echipa lui Florin Cîțu care nu a participat nici la ședința de vineri seară, nici sâmbătă, nu au fost prezenți nici reprezentanții UDMR, dar nici cei ai PSD. 

Politica