sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Vaccinul Moderna generează de două ori mai mulți anticorpi decât Pfizer

Un studiu, la care au luat parte 2.500 de persoane și care a fost publicat de Jurnalul Asociației Medicale Americane, arată că nivelul anticorpilor generați după vaccinarea cu serul produs de compania americană Moderna a fost, în medie, de 2.881 de unități pe mililitru. Pentru vaccinarea cu serul dezvoltat de nemții de la Pfizer și americanii de la BioNTech, valoarea a fost de 1.108 unități pe mililitru.

Subiecții studiului, angajați ai unui spital important din Belgia, au fost persoane care nu au fost infectate cu coronavirus înainte să le fie administrată prima doză de vaccin și apoi rapelul.

Rezultatele au sugerat că diferențele ar putea fi explicate prin:

Policlinica Buna Vestire Craiova

– cantitatea mai mare de ingredient activ din vaccinul Moderna – 100 micrograme, comparativ cu 30 micrograme pentru Pfizer-BioNTech;

– interval mai lung între dozele de vaccin Moderna – patru săptămâni, comparativ cu trei săptămâni pentru Pfizer-BioNTech.

Publicarea rezultatelor acestui studiu vine la o săptămână după ce Japonia a anunţat suspendarea utilizării a 1,63 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 produse de compania americană Moderna, după semnalarea prezenţei unor impurităţi în trei loturi distribuite în ţară, scrie libertatea.ro

Eficacitatea vaccinurilor Pfizer şi Moderna împotriva infectării cu COVID-19 a scăzut de la 91% la 66% de când varianta Delta a devenit dominantă în Statele Unite, potrivit datelor publicate de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), principala agenţie federală de sănătate publică din SUA.


spot_img
spot_img

Politica