Cum vor merge elevii din Danemarca la școală dacă se infectează un coleg din clasă!

Se schimbă regulile pentru elevii din Danemarca. Ei nu vor mai fi trimiși acasă pentru predare la distanță, cu toată clasa sau cu toată școala, atunci când apare un caz de infectare cu noul coronavirus, în noul an școlar. Acest lucru se va întâmpla doar în cazul în care vor apărea focare majore sau situații speciale în instituțiile de învățământ, conform noilor reguli pentru deschiderea școlilor, stabilite de autoritățile sanitare din această țară, potrivit TheLocal.dk, notează edupedu.ro.

Autoritățile merg pe principiul că o creștere a numărului de cazuri este inevitabilă, în contextul începerii noului an școlar, dar un nivel mai ridicat al infecțiilor poate fi tolerat, având în vedere proporția foarte mare din populație care s-a vaccinat.

Publicația menționată îl citează pe Søren Brostsrøm, directorul Autorității Daneze pentru Sănătate, care a declarat la televiziunea TV2 că “fără nicio îndoială numărul infectărilor va crește în societatea daneză, parțial pentru că deschidem instituțiile și locurile de muncă, parțial pentru că ne schimbăm tiparele de contact atunci când ne întoarcem acasă din vacanței”. Dar numărul de infecții mai mare poate fi tolerat “deoarece avem o acoperire masivă a vaccinărilor în Danemarca, în special printre vârstnici și cei vulnerabili, cei care riscau cel mai mult să devină grav bolnavi”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În școli, principala schimbare este că elevii vor trece la predarea la distanță doar în cazul unor “focare majore sau situații speciale”, ceea ce înseamnă infectarea câtorva zeci de elevi într-o unitate de învățământ, dacă se înregistrează o situație de răspândire masivă a virusului într-o școală sau dacă apar variante foarte îngrijorătoare ale noului coronavirus.

Este citat și Adreas Rudkjøbing, reprezentant al Autorității pentru Sănătate, potrivit căruia “ne dorim foarte mult să începem să aducem școlile la normal, așa cum erau înaintea epidemiei. Drept urmare, prioritatea noastră este să ne asigurăm că rămân cât mai mult deschise”.

Sursa citată mai precizează că nu se va mai considera că un elev a fost contact direct al unei persoane infectate doar pentru că s-a aflat în aceeași clasă – pentru a fi considerat astfel, va trebui să fi petrecut cel puțin 15 minute la mai puțin de un metru de acea persoană. Fiecare copil din încăpere este considerat contact direct doar în cazul grădinițelor.

Danemarca a renunțat, în iunie, la majoritatea restricțiilor din școli, menținând recomandări precum vaccinarea, menținerea igienei, asigurarea ventilației, iar elevii trebuie să stea acasă și să se testeze dacă prezintă un simptom.

Copiii trebuie să stea acasă și în cazul în care cineva din familie este testat pozitiv.

Populare

Recomandări