sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CFR: Temperaturi de 50 – 55 de grade la nivelul șinelor de cale ferată, pe raza regionalelor București, Craiova, Brașov, Timișoara, Galați și Constanța

CFR SA a anunțat luni că din cauza temperaturilor maxime de 37 – 39 de grade înregistrate în aer, în majoritatea regiunilor, conform informărilor transmise de ANM, personalul companiei a luat măsuri speciale pentru desfășurarea circulației trenurilor în condiții optime de trafic.

Potrivit sursei, temperaturi de 50 – 55 de grade la nivelul șinei de cale ferată au fost înregistrate luni pe anumite secții secundare de pe raza regionalelor București, Craiova, Brașov, Timișoara, Galați și Constanța.

În acest context, compania a anunțat mai multe măsuri:

Policlinica Buna Vestire Craiova
  • revizii suplimentare pe reţea în regiunile aflate sub atenționare de temperaturi ridicate;
  • însoțirea trenurilor cu personal de specialitate;
  • măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei;
  • reducerea vitezei de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală pe anumite intervale de stații;
  • avizarea permanentă a operatorilor de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) și transmiterea operativă a intervalelor de stații unde trebuie să reducă viteza de circulație.

”La această oră, din evidența măsurătorilor făcute până în acest moment, la nivelul celor 8 regionale de cale ferată, temperaturi ridicate, de 50 – 55 de grade la nivelul șinei, sunt înregistrate pe anumite secții secundare de pe raza regionalelor București, Craiova, Brașov, Galați, Timișoara și Constanța”, se arată într-un comunicat CFR.

Compania precizează că pe această regională magistrala 800, București – Constanța nu este afectată de limitări de viteză din cauza caniculei. Nu sunt introduse limitări de viteză, din cauza temperaturilor ridicate, nici pe raza Regionalelor Iași și Cluj.

Politica