luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tânărul înecat, joi, în Jiu era din Voloiac

Tânărul care s-a înecat, joi seara, în Jiu, la Podari era din comuna mehedințeană Voloiac. Tânărul, de 18 ani, a vrut sa facă baie în râu, dar a fost luat de curenții apei. A fost gasit vineri dimineață.

„Poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Bucovăţ au fost sesizaţi prin apel 112 de un bărbat de 31 de ani, din comuna Voloiac, judeţul Mehedinți, cu privire la faptul că o persoană este posibil să se fi înecat în apele râului Jiu, de pe raza comunei Podari.

La fața locului s-au deplasat poliţiştii secţiei, care din primele verificări au stabilit că un tânăr de 18 ani, din comuna Voloiac, sat Cotoroaia, judeţul Mehedinți, ar fi mers la scăldat pe raza comunei Podari, în zona podului rutier Jiu, împreună cu alţi 3 bărbaţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cel în cauză ar fi intrat în apă cu intenția de a face baie, însă a fost luat de curenții râului și nu a mai fost văzut ieșind la mal.

La fața locului s-au deplasat şi polițiști din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni, un criminalist din cadrul Serviciului Criminalistic, un echipaj din cadrul I.S.U. Oltenia, precum și un echipaj din cadrul S.A.J. Dolj, care au început căutările în vederea găsirii tânărului în cauză.

În urma activităţilor de scotocire si căutare atât în apă, cât și pe malurile râului Jiu, pe raza comunei Podari, pe o distanta de aproximativ 3 km în aval de la locul sesizării, desfăşurate atât în cursul serii trecute şi în această dimineaţă, trupul tânărului a fost găsit la aproximativ 500 de metri în aval, de locul în care a intrat în apă”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal penteu ucidere din culpă și au dispus efectuarea unei expertize medico-legale pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului.

„Cercetările sunt continuate, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie legală prin unitatea de parchet competentă.” – IPJ Dolj

Politica