sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Video/ Explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari

Update 2/ Incendiul a fost stins în jurul orei 16:00. Peste 100 de pompieri și zeci de paramedici au acționat la Rafinăria Petromidia, a anunțat comandatul operațiunii, potivit G4media.

Totodată, cele două victime care au suferit arsuri în urma exploziei au fost transportate la Spitalul Floreasca din București, după cum susține ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Din nefericire, persoana dispărută a fost găsită decedată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Centrul Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății m-a informat că două victime cu arsuri în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia vor fi transferate de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca). Conform primelor evaluari de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, este vorba despre două persoane cu vârsta de aproximativ 50 de ani, o persoană cu arsuri pe 40% din suprafața corporală, grad II A/II B, și o persoană cu arsuri pe 35% din suprafața corporală, grad II A/II B.
Alte două victime au primit până acum îngrijiri în Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța pentru traumatisme, iar una a refuzat transportul la spital.
Rămânem în legătură cu echipele medicale în privința stării pacienților”, a spus ministrul.

În ceea ce privește cauza care ar fi dus la producerea incediului, ar fi vorba despre o conductă care s-a fisurat. Au apărut apoi flăcări în zona de motorină.

Update/ Până în acest moment, un angajat în vârstă de 32 de ani a decedat, un altul a fost dispărut, iar alți cinci oameni au fost răniți în urma exploziei. Ancheta este în plină desfășurare, incendiul nefiind stins.

Ministrul Tanczos Barna a spus că impactul asupra mediului poate fi extrem de puternic, fumul degajându-se către mare și țărm.

La fața locului a fost trimis un laborator mobil pentru a monitoriza calitatea aerului. Mai mult, a fost delimitat un perimetru de siguranță, din cauza riscului de explozie sporit.

Ministrul de Interne Lucian Bode și șeful DSU Raed Arafat merg la fața locului.

–-

O explozie de proporții a avut loc, vineri dimineață, la în zona Rafinăriei Petromidiai, din Năvodari. Din primele informații, două persoane ar fi rănite, având arsuri de căi aeriene și pe suprafața corpului

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Ugrneță Constanța, e vorba despre o explozie la o instalație de la rafinărie, care ardea violent. Mai mult, Prefectul județului Constanța a aprobat planul roșu de înterventie.

La fața locului au fost trimise opt autospeciale și trei ambulanțe.

A fost trimis și un mesaj de tip RO-ALERT, prin care oamenilor li se solicită să nu se apropie de locul cu pricina pe o rază de 1000m. Aceștia sunt sfătuiți să rămână în case, cu ferestrele închise.

Petromidia este cea mai mare răfinărie din țară și una dintre cele mai mai moderne din zona noastră, cu peste 900 de angajați.

Politica