marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Şeful Poliţiei de Frontieră și un polițist de la Combaterea Crimei Organizate, plasați sub control judiciar

Sorin Coman, șeful Poliției de Frontieră de la Mehedinți, a fost plasat sub control judiciar, după ce inițial a fost reținut pentru 24 de ore în dosarul de contrabandă cu ţigări, au declarat surse judiciare pentru ziarul Libertatea. O măsură similară a fost luată și în cazul  unui polițist de la Combaterea Crimei Organizate Mehedinți.

170 de percheziții au avut loc, miercuri, în Mehedinți, dar și în alte județe din țară în cazul privind destructurarea rețelelor de contrabandă protejate de polițiști. Cinci angajați din Ministerul de Interne au fost vizați de perchezițiile anchetatorilor. Este vorba de polițiști de la frontieră, rutieră și combaterea crimei organizate.

Inițial, Sorin Coman, șeful Poliției de Frontieră Mehedinți, a fost reținut pentru 24 de ore în urma perchezițiilor. Ulterior, el fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, au declarat surse judiciare pentru ziarul Libertatea. De asemenea, și polițistul de la Crimă Organizată din Mehedinți a fost plasat sub control judiciar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Măsura controlului judiciar va fi contestată de DIICOT.

Potrivit procurorilor DIICOT, printre cei care ar fi asigurat protecție sau chiar ajutor membrilor rețelelor de contrabandiști sunt subalterni ai șefului Poliției de Frontieră Mehedinți.

Aceștia nu au luat măsuri atunci când transporturile cu țigări treceau din Serbia în România, ba chiar ajutau ca acestea să treacă frontiera fără probleme.

Totodată, organele de poliție asigurau protecția activității infracționale și prin furnizarea către membrii grupării de date și informații din cauzele în care aceștia erau cercetați.

Politica