sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

De ce va fi Gheorghe Marin primar al orașului Filiași

Gheorghe Marin a condus serviciul financiar – economic al celei mai mari fabrici din Filiași, iar apoi a făcut parte din staff-ul de conducere al BCR Filiași. Acum, el candidează pentru funcția de primar al orașului și spune că ar fi cea mai bună alegere pe care comunitatea ar face-o, pentru că în fruntea orașului ar rămâne aceeași echipă performantă.

„Eu am fost ales consilier local pe lista PSD Filiași, de pe locul 15. Candidatura mea la alegerile locale parțiale din 27 iunie a fost decisă de biroul organizației orășenești a PSD Filiași, la propunerea viceprimarului Laurențiu Florescu. Votul a fost unanim. Cred că au avut în vedere două considerente: faptul că eu am stat alături de Costeluș și Laurențiu, și i-am sfătuit atunci când m-au consultat, și că practic ar rămâne aceeași echipă la Primăria orașului Filiași, care ar continua tot ce s-a demarat până acum, pentru a schimba fața orașului în care locuim”, spune Gheorghe Marin.
Candidatul PSD pentru funcția de primar a vorbit despre ce înseamnă să fii parte a comunității din Filiași, despre ce a reușit să facă pentru oameni, dar și despre viziunea și strategia de dezvolatare, pentru următorii ani: „Sunt parte integrantă a acestei comunități din anul 1975 și am sprijinit și am participat la strategia de dezvoltare a orașului Filiași din momentul în care fiul meu a început primul mandat de primar. Orașul s-a schimbat radical! Fără falsă modestie vă spun că cei doi băieți, Costeluș și Laurențiu, împreună cu o echipă inimoasă, au reușit să schimbe fața orașului Filiași și să îl pună pe harta orașelor europene. Acest lucru a fost confirmat și de premiul primit în sediul Primăriei Oxford, UK, unde a avut loc Summit-ul Liderilor. Doar să se continue în același ritm și mod în care s-a început, pentru că după cum se vede, situația s-a schimbat total. Toate proiectele trebuie continuate indiferent de cine au fost propuse. În această funcție nu ai nevoie de orgolii, pentru că acestea ar putea afecta evoluția orașului. Le-am spus cândva, într-o discuție, și lui Costeluș și viceprimarului Laurențiu: avem obligația să acceptăm orice propunere, să o analizăm și dacă este benefică pentru oraș și fiabilă din punct de vedere economico-financiar, trebuie implementată și apreciat inițiatorul”.

Gheorghe Marin are în plan proiecte noi, care să ducă la dezvoltarea orașului și spune că vor fi luate în considerare toate sursele financiare ce pot fi accesate pentru binele cetățenilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Sunt proiecte care se adresează tinerilor cărora trebuie să le oferim alternativa locurilor muncă, în orașul nostru, cu o salarizare care să nu îi mai împingă să plece în afara țării. A doua chestiune, avem obligația să identificăm locurile de muncă pentru cei de vârsta a doua, care să poată să ajungă la vârsta de pensionare muncind, având în vedere experiența lor profesională. Deschiderea Târgului Săptămânal și popularea Parcului Industrial Filiași ar rezolva aceste probleme și ar da siguranță și liniște fiecăruia dintre noi. Tot aici trebuie menționată finalizarea infrastructurii rutiere a Filiașului, pentru că știm bine că dezvoltarea unei localități este direct proporțională cu viteza de rulare pe căile rutiere. Ne bazăm pe orice sursă de finanțare. Deocamdată sunt contracte de finanțare din fonduri europene nerambursabile semnate, în licitație sau în derulare, în valoare de 25,2 milioane euro. Acestea vor aduce un plus valoare orașului și locuitorilor din Filiași. Enumăr: reabilitare corp C1 Spital, reabilitare sediu poliție, reabilitare Biblioteca orășenească, construire Casa de Cultură, reabilitare zona lacuri, iluminat public pentru eficientizare consum, reabilitare liceu, reabilitare școala profesională, dotare cu aparatură ultramodernă a spitalului, etc.”, a mai spus Gheorghe Marin, care are mare încredere în capacitățile lui, dar și ale oamenilor pe care se bazează și care îl sprijină: „Suntem cea mai bună echipă pentru a continua împreună dezvoltarea Filiașului”.

De ce 90% dintre filișenii prezenți la vot la alegerile locale din 2020 au votat Gheorghe Ilie Costeluș? De ce au votat 15 consilieri PSD din 17? De ce Gheorghe Marin, care conform unui sondaj realizat în orașul Filiași are peste 60% din susținerea populației?
Răspunsurile: „a avut realizări” și „a avut fonduri” pot părea simple, dar situația este una mult mai complexă. Pentru că nu este deloc ușor ca în 4 ani să transformi un oraș de aproape 18 mii de locuitori. E nevoie de viziune, muncă, implicare și perseverență. Fondurile vin dacă știi să le atragi. Și Gheorghe Ilie Costeluș a demonstrat că știe! De ce nu au adus fonduri și alți primari în ultimii 30 de ani?

Orașul Filiași era cunoscut ca o localitate cu străzi neasfaltate, unde oamenii se plângeau că trăiesc la oraș doar pe hârtie. Din prima zi de mandat, în 2016, Gheorghe Ilie Costeluș a trecut la treabă și a demarat un amplu proces de asfaltare și refacere a infrastructurii de apă și gaze naturale. A reabilitat școlile și grădinițele, a achiziționat echipamente pentru Spitalul Filișanilor, a reabilitat o clădire în care a adus Policlinica din Filiași, și a reabilitat clădirea pentru nefamiliști din oraș.
A atras investitori și a deschis calea pentru alții, care vor urma să vină în viitorul Parc Industrial, pe terenul fostului SIL. Asta înseamnă creare de locuri de muncă. Și-a îndreptat atenția către satele aparținătoare și a investit în infrastructură, pentru a aduce un minim de confort și în zona rurală. În tot acest proces de dezvoltare al orașului Filiași, alături de Costeluș și echipa sa, cu sfaturi și expertiza profesională, a fost tatăl acestuia, Gheorghe Marin. A sfătuit în permanență tânăra echipă și când, printr-o decizie incorectă, Gheorghe Ilie Costeluș a fost îndepărtat din funcția de primar, preluarea interimatului de către Gheorghe Marin a fost una normală și cea mai eficientă din punct de vedere al continuității proiectelor.

Gheorghe Marin este omul care cunoaște cel mai bine toate proiectele, cel care a contribuit cu idei și sfaturi la strategia de dezvoltare și cel care, s-a dovedit, a adus echilibru în Primăria Filiași. Gheorghe Marin a avut o carieră profesională în domeniul bancar și a ocupat o lungă perioadă de timp funcții de conducere. Are experiență în lucrul cu oamenii, în lucrul în echipă și cel mai important este un om foarte echilibrat.

Nu există persoană din orașul Filiași care să spună ceva rău despre el. Un om respectuos, la locul lui, un om care salută și răspunde la salut! Gheorghe Marin este omul care poate dezvolta în continuare orașul Filiași, pentru că știe cum, pentru că poate și pentru că are susținerea necesară în Consiliul Local Filiași și la nivelul Consiliului Județean Dolj.

Comandat de Partidul Social Democrat Dolj. Executat de SC Inter Regional Management SRL, CUI mandatar financiar 51210011

Politica