vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Deveselu – șase candidați aspiră la scaunul de primar

Șase candidaturi au fost depuse, până luni seara, la Biroul Electoral de Circumscripţie Deveselu pentru funcţia de primar al comunei.

În rândul celor care vor să contribuie la dezvoltarea durabilă și să asigure prosperitate în comuna Deveselu se numără și fiului fostului primar decedat, Iulian Aliman (PNL), precum și actualul viceprimar, Nicolae Dobre (PSD).

Celelalte patru candidaturi depuse vin din partea lui Branişte Gabriel (AUR), Cepan Luminiţa (USR), Ana Sorin Marius (PMP) și Gorcea Dorel (independent).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Toate cele şase cereri de candidaturi au fost admise, perioada de depunere a acestora având termen limită ziua de luni, 7 iunie, notează agerpres.ro.

Alegerile parțiale din comuna Deveselu, Olt, vor avea loc pe 27 iunie, după ce în septembrie 2020 alegătorii din localitate l-au votat pe Ion Aliman, care decedase cu câteva zile înainte de scrutin.

Dorința cetățenilor ca răposatul Ion Aliman să câștige al treilea mandat de primar s-a văzut la urne, când 63,9% din locuitorii din Deveselu, adică de 1.057 de persoane, l-au votat pe acesta.

Timp de mai bine de jumătate de ani, atribuţiile edilului au fost îndeplinite de către viceprimarul Nicolae Dobre.

În comuna Deveselu sunt 2.598 de alegători şi trei secţii de votare, se mai arată în sursa citată.

Politica