Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Portofelul electronic, un nou pas spre o mai mare integrare după pandemia de Covid-19

Publicat

pe

Comisia Europeană va propune joi introducerea aşa-numitelor portofele digitale, care vor oferi acces la o gamă largă de servicii pentru cei 450 de milioane de locuitori ai Uniunii Europene, un nou pas spre o mai mare integrare după pandemia de Covid-19, informează Bloomberg. 

Cetățenii UE pot stoca în portofelul digital, care va funcționa ca un act de identitate electronic, date personale şi documente oficiale, precum permise auto, reţete medicale şi diplome de studii.

„Conform noilor reguli, Portofele Digitale Europene vor fi disponibile pentru toţi”, se arată într-o variantă preliminară a propunerii consultată de Bloomberg.

Mai multe state europene oferă deja forme digitale de acte de identitate, astfel că noua aplicaţie propusă de Executivul comunitar ar interacţiona cu sistemele existente şi ar oferi cetăţenilor UE dreptul la un serviciu care este recunoscut la nivelul întregului bloc comunitar.

Portofelul digital (e-wallet) nu va fi obligatoriu, susţine Bloomberg, potrivit Agerpres.

Portofele digitale vor fi sub forma unei aplicaţii pe telefon, similare cu cele utilizate pe telefoanele Android şi Apple, și cu ajutorul lor cetăţenii UE vor putea să închirieze automobile în afara ţării lor de origine, să îşi dovedească vârsta, să solicite un împrumut, să deschidă un cont bancar, să depună o declaraţie fiscală şi să se înscrie la o universitate.

Comisia Europeană şi-a propus să livreze un instrumentar tehnic care să poată fi folosit la introducerea portofelelor digitale până în luna octombrie 2022.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.