duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Șapte state membre UE au început să emită certificatele digitale Covid

Șapte state membre UE – Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Grecia, Croația și Polonia – au început să emită certificatele digitale Covid care atestă vaccinarea, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene. 

Certificatul digital Covid le va permite posesorilor să circule în interiorul Uniunii Europene fără a mai fi obligați să intre în carantină.

Pentru moment, cele șapte state pot folosi certificatele pe o bază voluntară, scrie g4media.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și România, prin STS, a testat în 26 mai interconectarea cu grupul tehnic de lucru de la nivel european pentru generarea certificatelor digitale UE privind COVID, dar nu a comunicat momentul în care va începe emiterea certificatelor.

Certificatele sunt gratuite, disponibile în variantă printată sau în format digital. Certificatul e proba că deținătorul său a fost vaccinat, are un test negativ sau a trecut prin infecție.

Certificatul digital UE conține date de identificare esențiale – numele și prenumele, data nașterii, statul membru emitent, date medicale privind categoria pentru care se emite documentul, precum și un identificator unic al certificatului (QR Code).

Cum veți putea obține certificatul digital

  • Pentru persoanele vaccinate anti-Covid: după implementarea sistemului informatic în România, preluarea datelor ce vor fi incluse în certificatele digitale UE se va realiza automat din Registrul Electronic Național de Vaccinări
  • Pentru persoanele care au un test negativ în ultimele 72 de ore și persoanele care s-au recuperat după infectarea cu virusul SARS-CoV-2: din aplicația Corona-Forms

Certificatele vor fi emise în format digital, cu posibilitatea de a fi afișate pe smartphone, însă vor putea fi prezentate și în formă tipărită. Acestea vor include un cod QR care va conține o semnătură digitală, astfel încât, la citirea acestuia, să poată fi verificată autenticitatea, integritatea și validitatea documentului. Semnătura digitală aparține emitentului, astfel încât cetățenii nu vor avea nevoie de o semnătură digitală. 

spot_img
spot_img

Politica