Mehedinți: Un severinean a descoperit o bombă în livada casei

Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit pentru ridicarea unui element de muniție descoperit într-o gospodărie din municipiul Drobeta Turnu- Severin. În timp ce efectua lucrări gospodărești într-o livadă, un cetățean a descoperit elementul de muniție și a anunțat evenimentul, prin apelarea numărului unic de urgență 112.

La locul indicat s-a deplasat de urgență echipajul de pirotehnicieni al ISU Mehedinți, care a identificat elementul, o lovitură de aruncător, calibru 82 mm, rămas neexplodat din timpul conflictelor militare. Acesta a fost ridicat, transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă de către specialiştii pirotehnicieni, în vederea distrugerii ulterioare.

De la începutul acestui an, pompierii mehedințeni au efectuat cinci misiuni de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată.

,,Atragem atenţia cetăţenilor că, în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca tragedii. Neutralizarea şi distrugerea lor se execută numai de către specialiştii pirotehnicieni din cadrul ISU, care au pregătirea şi dotarea necesare pentru această misiune extrem de periculoasă. Specialiştii ISU Drobeta reamintesc cetăţenilor că, la găsirea elementelor de muniţie rămase neexplodate, au obligaţia de a apela numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, de a anunţa primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie. Acestea nu trebuie atinse, lovite sau mişcate, fiind interzisă comercializarea lor prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase. Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de siguranță și să nu încerce demontarea focoaselor sau a altor elemente componente, nici introducerea lor în foc. Totodată, elementele de muniție nu trebuie ridicate, transportate şi introduse în diferite încăperi sau locuinţe”, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Mehedinți.

Populare

Recomandări

Consumul de antidepresive la gravide nu provoacă afecțiuni neurologice și nu afectează dezvoltarea copilului în timpul sarcinii

Femeile însărcinate care consumă multe dintre antidepresivele obișnuite nu...

Republica Moldova riscă să rămână fără gaze dacă nu-și plătește datoria

Republica Moldova riscă să rămână fără gaze dacă nu-și...

Virgil Popescu: „Românii cu facturi inexplicabil de mari să nu le plătească”

Ministrul liberal le recomandă românilor care au primit facturi...