vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Israelul renunță la toate restricțiile anti-COVID

În iunie, Israelul va pune capăt tuturor restricțiilor împotriva COVID-19, după lansarea cu succes a vaccinurilor, care aproape a eliminat noile infecții, a declarat duminică Ministerul Sănătății.

Având în vedere că majoritatea populației a primit vaccinul Pfizer-BioNTech și aproximativ 92% dintre cei de peste 50 de ani au fost inoculați sau recuperați, Israelul și-a redeschis treptat economia după trei blocaje.

Rămân restricții privind activitățile cu risc crescut și limite cu privire la numărul de oameni care se pot aduna într-o anumită zonă, cu un „Green Pass” emis de guvern care indică imunitatea post-vaccinare sau recuperarea de COVID-19 care permite o mai mare libertate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, Israelul își va păstra în continuare granițele închise pentru majoritatea călătoriilor, deși a început să permită grupurilor mici de turiști vaccinați accesul. Ministerul Sănătății va reexamina, de asemenea, cerința de a purta măști în spații închise.

Israelul și-a deschis frontierele oficial grupurilor mici de turiști vaccinați sau recuperați începând duminică într-un program pilot, întrucât noul număr de cazuri zilnic COVID-19 din țară a scăzut.

Măsura a avut loc în timp ce Ministerul Sănătății a emis un avertisment serios de călătorie pentru israelieni pentru Seychelles, Argentina și Rusia din cauza focarelor de coronavirus din aceste țări.

Ucraina, Etiopia, Brazilia, India, Africa de Sud, Mexic și Turcia sunt considerate în prezent țări roșii și călătoria către și din Israel este interzisă, cu excepția cazului în care se acordă o dispensa specială a guvernului. Duminică, ministerul i-a avertizat pe israelieni împotriva călătoriilor în țările africane și America Centrală și de Sud, precum și în Grecia, Egipt, Germania, Serbia, Polonia, Croația și România.

Dar unele grupuri turistice imunizate din țări cu rate ridicate de vaccinare, cum ar fi Statele Unite, Marea Britanie și Germania, vor fi în curând permise în Israel în cadrul unui program guvernamental.

În prima etapă a programului de turism străin – până pe 15 iunie – 20 de grupuri de 5-30 de turiști vor fi aprobați să intre în Israel din câteva state, potrivit psnews.ro care citează Reuters. Alte 20 de grupuri vor fi plasate în standby pentru deschideri suplimentare.

Țara a raportat doar 12 noi cazuri de infectări sâmbătă, în scădere de la vârful zilnic de peste 10.000 în ianuarie.

Politica