joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ziua Europeană a Păsărilor

Sfărșitul primăverii aduce în fiecare an, pe 24 mai, Ziua europeană a Păsărilor. Scopul principal al acestei zile este de a aduce în atenția publicului importanța protejării și conservării speciilor de păsări din Europa, dar și diminuarea efectorul activităților umane de zi cu zi asupra habitatelor acestora. Coridorul Jiului este una din zonele cele mai importante din țara noastrăm din această perspectivă, aproximativ 30% din speciile de păsări din România tranzitând zona.

„Această zi ne îndeamnă să analizăm eficacitatea acțiunilor noastre în vederea conservării acestor specii, cît şi menținerea într-o stare favorabilă a habitatelor acestora și a coridoarelor ecologice (coridoare de migrație).
Majoritatea speciilor de păsări din Europa sunt migratoare, așadar este nevoie de o acțiune coordonată a statelor membre UE pentru a le putea salva. Deja există legislație în acest sens, însă și campaniile de informare care se desfășoară în fiecare an la această dată sunt utile pentru a educa și sensibiliza publicul larg.
Spatiul biogeografic al Romaniei ofera conditii pentru aproximativ 312 specii de pasari migratoare, majoritatea de apa, din totalul de circa 348 de specii de pasari identificate pe teritoriul tarii. Județul Dolj este o regiune cu o diversitate biologica ridicată: Coridorul Jiului constituie unul dintre principalele culoare transbalcanice de migrație a unui număr impresionant de păsări, fiind identificate peste 30% din speciile de păsări din România. Pentru protecția speciilor de păsări au fost instituite siturile de protecție special avifaunistică Confluența Jiu-Dunăre și Bistreț.
Spectacolul zburătoarelor este o încântare pentru ochi și ar trebui să rămână așa pentru ca și generațiile viitoare să se bucure de creațiile naturii.


Sursa foto: Facebook

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica