vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se redeschid complet frontierele pentru persoanele vaccinate împotriva Covid-19

Uniunea Europeană a convenit miercuri să-și redeschidă complet granițele pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19, potrivit surselor AFP.

Ambasadorii au recomandat schimbarea regulilor astfel încât să fie permise călătoriile ne-esențiale ale celor care sunt vaccinați cu ambele doze sau cu o singură doză în cazul vaccinului Johnson&Johnson, dar este vorba doar de vaccinurile aprobate pe teritoriul Uniunii Europene. 

Persoanele vaccinate cu seruri din Rusia și China nu vor avea dreptul la călătorii ne-esențiale în Europa. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Decizia vine odată cu scăderea numărului de cazuri pozitive nou înregistrate, majoritatea statelor observând o tendință săptămânală descendentă.

Cel mai mare declin s-a înregistrat în Europa, unde numărul cazurilor este cu 26% mai mic decât în săptămâna precedentă.

„Toate regiunile au raportat scăderi în această săptămână, în afară de regiunea Pacificului de Vest, unde incidența cazurilor noi este egală cu cea din săptămâna precedentă”, arată raportul OMS.

Acest trend de scădere din ultimele săptămâni vine după ce în luna aprilie a fost atins maximul de la începutul pandemiei. Noul coronavirus continuă să se răspândească rapid în multe țări, scrie digi24.ro

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în India, 2,3 milioane în ultima săptămână, în scădere cu 13% față de săptămâna precedentă.

În Brazilia au fost 437.000 de cazuri noi, cu 3% mai multe decât în săptămâna precedentă.

Cu India aflată în criză sanitară, există creșteri îngrijorătoare ale spitalizărilor și în alte țări – Nepal, Sri Lanka, Vietnam, Egipt – a spus directorul general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„COVID-19 a luat deja mai mult de 3,3 milioane de vieți și ne aflăm în al doilea an al pandemiei, în care se anunță chiar mai multe victime decât în primul”, a declarat șeful OMS.

Politica