luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. Militar din cadrul unui centru de vaccinare, cercetat că ar fi cerut să-i fie adusă votcă

Un subofițer din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est Oltenia, aflat pe postul de registrator în cadrul centrului de vaccinare înființat la Unitatea Militară 01083 este cercetat după ce le-ar fi solicitat oamenilor care veneau la imunizare să-i aducă băuturi alcoolice.

Militarul îi ruga pe aceștia să meargă la magazinele din zonă și, cu banii lui, să-i cumpere votcă. Oamenii legii au fost alertați prin 112 de către o femeie, rugată și ea să facă același lucru, scrie mediafax.ro.

„Gardianul îi aborda pe oameni explicându-le că nu poate pleca din post, apoi le întindea o bancnotă de 10 lei, cu misiunea de a merge să îi aducă băutură de la unul dintre magazinele din zonă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit femeii care a făcut reclamaţia, câteva persoane l-au refuzat politicos, dar unui bătrân i s-a făcut milă şi a cedat rugăminţilor. Omul s-ar fi îndurat şi a mers să cumpere alcool pentru Dominte. În jurul orei 9.35, o doamnă venită cu mama la vaccinare, văzând întreaga scenă, şi-a luat inima-n dinţi şi a sunat la 112, pentru a reclama scandaloasa atitudine a subofiţerului. Luată la rost pentru că a dat alarma, femeia a părăsit iute zona, de teamă să nu fie agresată”, arată sursa citată.

Polițiștii au decis să închidă cazul, plasându-l sub responsabilitatea unității militare, neavând competență. Cu toate acestea, în baza reclamației la 112, puteau să continue cercetările, după ce au discutat telefonic cu femeia reclamantă.

Unitatea militară vizată de scandal a trimis pe mail un răspuns pentru Mediafax. Deşi susţine că a închis cazul, conducerea UM 01083 l-a schimbat pe subofiţer din funcţie:

„Cu privire la solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm următoarele: confirmăm faptul că, marţi, 18 mai, în jurul orei 09.30, o persoană care se afla în Centrul de vaccinare deschis în incinta UM 01083 Craiova a apelat la numărul unic de urgenţă 112, reclamând o situaţie de genul celei prezentate de dumneavoastră, în care a fost implicat un subofiţer din cadrul unităţii.

Ulterior, la faţa locului, s-a deplasat un echipaj al Poliţiei Craiova, care a realizat cercetarea preliminară. Subofiţerul în cauză îndeplinea funcţia de registrator în cadrul centrului de vaccinare şi nu era dotat cu armament individual. Persoana care a făcut sesizarea la 112 nu se mai afla în centrul de vaccinare, la momentul sosirii echipajului de poliţie.

Conducerea unităţii militare a fost informată de reprezentanţii Poliţiei Craiova că, în urma desfăşurării activităţilor de cercetare la faţa locului, nu a fost confirmat incidentul, de natura celor reclamate, cazul fiind închis.

În paralel, conducerea UM 01083 a numit o comisie de cercetare administrativă cu privire la această situaţie. Până la finalizarea cercetărilor, subofiţerul în cauză a fost schimbat din funcţia de registrator. Informaţii suplimentare cu privire la concluziile cercetării vă vor putea fi comunicate după finalizarea acesteia” este mesajul transmis de unitatea militară.

Mai mult, sursele Mediafax susţin că, după acest incident, subofițerul Dominte a fost trimis la Psihiatrie, pentru un control amănunţit. Un bilet de examinare i-a fost întocmit şi unui coleg de-al lui Dominte, caporalul Mârşanu.

Totodată, cotidianul regional „Jurnalul Olteniei” a solicitat unității militare un punct de vedere cu privire la cele întâmplate, așteptând un răspuns în acest sens

Politica